Sveti Otac na katamaranu Judita

Stoto apostolsko putovanje pape Ivana Pavla II. u Rijeci 2003. godine

Povijesno, stoto, apostolsko putovanje Svetog Oca Pape te njegov boravak u Rijeci i Hrvatskoj za Jadroliniju je bilo od velikog značaja.

Papa Ivan Pavao II. boravio je u Hrvatskoj u periodu od 5. do 9. lipnja 2003. godine.  Svoje putovanje započeo je na krčkom aerodromu te je iz Luke Omišalj nastavio svoje putovanje prema Rijeci, katamaranom „Judita”, koji je kasnije dobio u Vatikanu i službeno ime – Catamarano Papale.

Jadrolinija je za njegovu posjetu posebno pripremila stolicu koja ga je dočekala na katamaranu. Na početku plovidbe Papa je blagoslovio Jadroliniju i sve pomorce. Predstavnici tvrtke te osam članova posade dobili su prigodne zlatnike kao trajnu uspomenu na taj događaj.

Jadrolinija je Svetom Ocu darovala braceru, maketu antičkog broda karakterističnog za naš kraj, s posvetom pomoraca Jadrolinije, zahvalivši mu na posjeti i vožnji s Jadrolinijom.

Nakon ugodne plovidbe po Kvarneru s katamaranom „Judita”, Papa je u pratnji crkvenih uglednika uplovio u riječku luku. Za Jadroliniju je to bila velika čast i odgovornost.

S ponosom se sjećamo tih dana.

Jadrolinija

072 30 33 37

Cijena poziva s fiksne mreže je 0,03 EUR/min