Barba - lice Jadrolinije s dugom tradicijom

Dobroćudni i pozdani zapovjednik broda Barba prepoznatljiva je maskota Jadrolinije već dugi niz godina

Vrlo je zahtjevno pitanje – kada bi nacionalnom brodaru s gotovo 75 godina dugom tradicijom, pokušali dati lice, kako bi ono izgledalo?

To lice zasigurno mora biti lice pomorca, jer ipak su pomorci ključ održavanja Jadrolinijine dugogodišnje tradicije. Ono mora imati autoritet budući da je Jadrolinija lider u pomorskom putničkom prijevozu na Jadranu. To lice ulijeva sigurnost, prepuno je iskustva, ono garantira povezanost brojnih hrvatskih otoka s kopnom kroz cijelu godinu, ono donosi život na otoke, ono oblikuje svakodnevicu otočana. Također, to lice vodi milijune putnika iz cijelog svijeta prema prizorima hrvatske obale, ono je osmijeh, ono je oznaka početka odmora. To je lice već dobro poznati Barba.

Jadrolinijin Barba ime je dobio iz brodskog žargona i naziva od milja za kapetana, odnosno zapovjednika broda. Da je Barba pravi prikaz Jadrolinije zaključilo se još 1970-ih godina prošlog stoljeća kada se njegov lik prvi put pojavio kao dio marketinških aktivnosti. Kroz godine njegov se lik postepeno mijenjao, modernizirao i postajao još bliži putnicima i njihovom viđenju Barbe.

Lice Barbe kroz godine se mijenjalo, on se prilagođava vremenu, ali jedno ostaje isto – njegov karakter. Prilikom osmišljavanja najnovije verzije svoje maskote, iz Jadrolinije su željeli obuhvatiti sve elemente svoje maskote. Kako bi dulje ušli u razumijevanje barbe, razgovarali su s djecom te su se oslonili na njihove opise i doživljaje dobroćudnog kapetana. Ovo je osvježenje po pitanju vizualnog identiteta već dobro poznatog Barbe istovremeno i nastavak tradicije korištenja ove maskote, ali i iskorak prema otvorenijoj komunikaciji s putnicima, koja započinje pokazivanjem i oživljavanjem blagog i nasmiješenog lica tvrtke.

Barba često putuje Jadrolinijim brodovima, stoga držite oči dobro otvorene jer nikada ne znate kada ćete ga susresti.

Jadrolinija

072 30 33 37

Cijena poziva s fiksne mreže je 0,03 EUR/min