Obavijest korisnicima otočnih iskaznica za povlašteni prijevoz

Molimo korisnike povlaštenog prijevoza da sukladno Pravilniku o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na povlašteni prijevoz na linijama u javnom pomorskom prijevozu obrate pažnju na sljedeće uvjete.

Agencija za obalni linijski pomorski promet obavještava korisnike povlaštenog prijevoza da sukladno Pravilniku o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na povlašteni prijevoz na linijama u javnom pomorskom prijevozu (NN 41/2017) obrate pažnju na slijedeće:

  • Korisnici prava na povlašteni prijevoz prilikom kupnje povlaštene putne karte dužni su dati na uvid važeću Otočnu iskaznicu, odnosno važeću studentsku ispravu.
  • Korisnik je prilikom ukrcaja na brod dužan dati na uvid Otočnu iskaznicu za putnika ili Otočnu iskaznicu za vozilo i povlaštenu putnu kartu ako je izdana u fizičkom obliku.
  • Kontrolu i pregled povlaštenih putnih karata na brodu mogu, pored inspektora i drugih ovlaštenih službenika Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, obavljati i ovlašteni kontrolori brodara.
  • U slučaju utvrđene zlouporabe Otočne iskaznice za vozilo, odnosno Otočne iskaznice za putnika inspektori i drugi ovlašteni službenici Ministarstva rješenjem će istu proglasiti nevažećom.

Agencija za obalni linijski pomorski promet

Jadrolinija

072 30 33 37

Cijena poziva s fiksne mreže je 0,03 EUR/min