Jadrolinija po prvi put u jednoj godini prevezla više od 3,5 milijuna vozila

76 godina poslovanja obilježeno rekordnim brojem prevezenih vozila u jednoj godini

S današnjim datumom, Jadrolinija je po prvi puta u 76 godina poslovanja, prevezla više od 3,5 milijuna vozila u jednoj godini. Može se reći da je to točka na „i“ u godini koju je obilježio snažan investicijski ciklus i potpuni oporavak tržišta prometa.

Podsjetimo, u segmentu obnove bijele flote, brzi brodovi „Kata“ i „Danica“ već plove na riječkom plovnom području, a brodovi za državne trajektne linije „Unije“, „Sveti Duje“ i „Vela Luka“ zaplovit će u novoj 2024. godini na riječkom i splitskom plovnom području. Pet prinova u floti značajno će povećati razinu usluge i ugodnosti putovanja za sve putnike. U godini pred nama Jadrolinija će nastaviti s novim investicijama i ispunjavanjem svog strateškog cilja, a to je obnova i modernizacija bijele flote. Jadroliniju očekuje ugovaranje i izgradnja tri putnička broda na električni pogon, nabava novih brzih putničkih brodova, a u planu je ugovaranje i  izgradnja novog trajekta na pogon koji uključuje zelene ekološki prihvatljive tehnologije.

„Jadrolinijin glavni strateški cilj je modernizacija poslovanja na svim razinama, od obnove flote suvremenim i ekološki prihvatljivim brodovima, preko pristupa putnicima, kroz digitalizaciju i razvoj modernih platformi, primjerice kartomata za prodaju putnih karata implementiranih također ove godine. Time se jasno pokazuju smjer u kojem ide strateški razvoj, a sve u skladu sa smjernicama Vlade Republike Hrvatske i Europske komisije.“ izjavio je David Sopta, predsjednik Uprave Jadrolinije.

Osim značajnih investicija, najznačajniji događaj koji je obilježio ovu godinu svakako jest potpisivanje novog Kolektivnog ugovora za pomorce na brodovima koji obavljaju prijevoz u linijskom obalnom pomorskom promet nakon punih 25 godina u vrijeme kada je zaštita prava hrvatskih pomoraca u posebnom fokusu i nužno potrebna.

Također, treba podsjetiti da je nakon 68 godina službe u bijeloj floti Jadrolinije, ovoga ljeta službeno umirovljen omiljeni brod „Tijat“ te je postao vlasništvom Šibensko – kninske županije. Voljeni brod tako nastavlja svoj život i zasigurno će postati domom novih, brojnih uspomena.

Jadrolinija je dio strateške prometne infrastrukture Republike Hrvatske i jedan od temeljnih stupova razvoja hrvatskih otoka i nezaobilazan čimbenik u životu otočana. U 2024. godini nastavlja ploviti na valu uspjeha s ciljem zadržavanja liderske pozicije na Jadranu i naravno, obaranja rekordnih brojki.

Jadrolinija

072 30 33 37

Cijena poziva s fiksne mreže je 0,03 EUR/min