Jadrolinija
Sretan 75. rođendan Jadrolinija!
20.1.2022.

Rijeka, 20.01.2022. Danas, 20. siječnja 2022. godine, nacionalni brodar Jadrolinija obilježava 75 godina postojanja. Jadrolinija je od svojih početaka bila lider na hrvatskoj strani Jadrana, a tijekom perioda od 75 godina promet je sustavno rastao, a s njime je rasla i potreba za transformacijom flote i neprestanim razvojem. Isti smjer i težnju k napretku Jadrolinija zadržava u 2022. godini ulaganjima u razvoj flote, digitalizaciju poslovanja, razvoj usluga i sklapanje strateških partnerstava. Kroz 75 godina u floti Jadrolinije plovilo je 185 brodova, a u 2022. godinu Jadrolinijina flota uplovila je s 54 broda, koji plove na 37 lokalnih linija te na 2 međunarodne linije koje povezuju hrvatsku i talijansku obalu. Većinu tih linija održava 365 dana u godini osiguravajući vezu od životne važnosti za brojne otočane. U sezoni, najfrekventnije linije održavaju se 24 sata, uz gotovo 600 polazaka dnevno duž obale. Jadrolinija ima značajnu poziciju u kreiranju hrvatske turističke ponude te već više od pola stoljeća potvrđuje da odmor zaista počinje na brodu. Iskustvo i tradicija sakupljeni 75 godina plovidbe pokazuju da je ključ konkurentnosti neprestano transformiranje i modernizacija.

Povodom velike, 75. obljetnice Jadrolinije, Predsjednik Uprave David Sopta izjavio je:  „Slavljenička, 2022. godina donosi nam dodatnu snagu i poticaj uz koje Jadrolinija optimistično i odlučno plovi prema budućnosti. Težimo izvrsnosti na svim područjima našeg djelovanja – obnova flote modernijim plovilima, ulaganja u zelenu energiju, povećanje učinkovitosti poslovanja kroz digitalizaciju i povećanje zadovoljstva naših putnika razvojem kvalitete usluga. Na svojoj strani imamo 75 godina iskustva i tradicije, uz koje možemo optimistično i odlučno ploviti prema budućnosti.“

       
       
       
lijevi kantun footer
Ovo je službena stranica Jadrolinije. Jadrolinija jamči za točnost podataka samo na svojoj stranici. Red plovidbe podložan je promjenama.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku. Više informacija o kolačićima možete pročitati ovdje. Za nastavak korištenja web stranice JADROLINIJA.HR kliknite na gumb „Slažem se“.

Slažem se