Jadrolinija
Novonabavljeni trajekt Tkon –55. brod u floti Jadrolinije
17.6.2021.

Jadrolinijinoj floti priključen je trajekt Tkon, bivši trajekt Rapske plovidbe naziva Sveti Kristofor. Putnički RO – RO brod Tkon dugačak je 42 metra, a širok 15,3 metara, kapaciteta 250 putnika i 35 vozila. Riječ je o brodu izgrađenom u brodogradilištu Viktor Lenac 2003. godine te njegovim priključivanjem flota Jadrolinije broji 55 broda. Brod Tkon preuzet će liniju koju trenutno održava trajekt Prizna, brod star više od 50 godina. Ovom se investicijom nastoji povećati kvaliteta usluge za putnike na liniji Biograd – Tkon kroz omogućavanje pouzdane veze u svim vremenskim uvjetima, ali i ugodnijeg putovanja u modernijem brodu. Promjena broda utjecat će i na posadu, budući da Tkon pruža kvalitetniji smještaj koji boravak i život na brodu čini lagodnijim. Drugi Jadrolinijin novonabavljeni trajekt namijenjen zadarskom plovnom području, trenutno odlazi u brodogradilište na remont i prilagodbu vizualnom identitetu Jadrolinije. Njegovo uključivanje u liniju planirano je u visokoj sezoni ove godine, periodu kada se očekuje pojačan rast prometa. Odabirom imena ovog trajekta nastavlja se tradicija imenovanja prema hrvatskim otocima, a imenom Tkon, gradu na otoku Pašmanu, dodatno se naglašava povezanost novog trajekta s linijom na kojoj će ploviti.

       
       
       
lijevi kantun footer
Ovo je službena stranica Jadrolinije. Jadrolinija jamči za točnost podataka samo na svojoj stranici. Red plovidbe podložan je promjenama.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku. Više informacija o kolačićima možete pročitati ovdje. Za nastavak korištenja web stranice JADROLINIJA.HR kliknite na gumb „Slažem se“.

Slažem se