U Dubrovniku održan sastanak u sklopu EU Interreg projekta E-CHAIN

6.6.2022.

Projekt INTERREG E-CHAIN (Enhanced Connectivity and Harmonization of Data for the Adriatic Intermodal Network) predstavljen je u četvrtak, 26. svibnja u Dubrovniku. 

O dosadašnjim i budućim aktivnostima projekta E-CHAIN govorili su Damir Jurić, direktor tvrtke Rathmann d.o.o., jedan od projektnih partnera, te projekt menadžerica iz istoimene tvrtke Ema Leto. 

Jadrolinija je kao bitan dionik projekta sudjelovala u predstavljanju istog. Tako je u ime projektnog partnera prisustvovala Vanja Svetina, voditeljica razvoja informacijskog sustava u Jadroliniji, zatim pročelnik Upravnog odjela za zaštitu okoliša i komunalne poslove Miho Baće, ravnatelj OB Dubrovnik Marijo Bekić, djelatnice DURA-e Marina Lazarević i Nataša Mirić.

Nakon Dubrovnika, predviđena su još dva događanja u Splitu te jedan u Rijeci u organizaciji Jadrolinije.

Završetak projekta planiran je za 30. lipnja, a cilj ovog pilot projekta jest multimodalna platforma preko koje bi svi putnici mogli planirati svoje putovanje i kupovinu karata – bilo da se radi o pomorskom, željezničkom ili cestovnom načinu putovanja, a plan je u budućnosti uključiti i zračni promet.

INTERREG E-CHAIN projekt (Enhanced Connectivity and Harmonization of Data for the Adriatic Intermodal Network) predstavlja suradnju Italije i Hrvatske te okuplja 10 partnera. Vodeći partner projekta je Municipality of Ancona, a ostali partneri su Amatori Interstate S.R.L., Brusutti S.R.L., G.M.T. S.p.A., Sveučilište u Trstu, Pomorski fakultet u Rijeci, Prosoft d.o.o., Jadrolinija, Grad Split te Rathmann d.o.o.
 

 

Call centar - 072 30 33 37
Cijena poziva s fiksne mreže je 0,03 EUR/min (0,23 HRK/min).