Predsjednik Uprave Jadrolinije prisustvovao svečanom otvorenju ureda Lürssen grupe

20.5.2022.

Rijeka, 20.05.2022. - Danas se na terminalu u riječkoj luci održalo svečano otvorenje još jednog ureda Lürssen grupe na Kvarneru u kojem su se smjestile tvrtke ključne za razvoj i izvrsnost u maritimnoj industriji, posebice u području projektiranja i izgradnje jahti.

Svečanom otvorenju prisustvovali su Nikolina Brnjac, izaslanica predsjednika Vlade RH i ministrica turizma i sporta, Marko Filipović, gradonačelnik Grada Rijeke, Petar Mamula, zamjenik župana Primorsko-goranske županije, Bojan Hlača, predsjednik upravnog vijeća Lučke uprave Rijeka, Teuta Duletić, izvršna direktorica Lürssen Design Center Kvarner, Peter Lürssen, suvlasnik Lürssen grupe te Justus Reinke, izvršni direktor i voditelj odjela za istraživanje i razvoj Lürssen grupe.

Predsjednik Uprave Jadrolinije, David Sopta, sudjelovao je u interaktivnom razgovoru u drugom dijelu svečanog otvorenja i tom je prilikom izjavio:

"Suradnja Jadrolinije i Lürssen grupe započela je 2021. godine kada smo analizirali mogućnost primjene zelenih tehnologija na jednom od postojećih brodova. Buduću suradnju vidimo na projektima modernizacije postojeće flote u skladu sa zelenom tranzicijom i uz pomoć financiranja iz EU fondova."

Na upit o ključnom projektu u kontekstu razvoja Jadrolinije, predsjednik Uprave je rekao:

"Ključni korak, za nas vrlo značajan i izazovan u obnovi flote Jadrolinije, jest izgradnja tri nova putnička broda na električni pogon. Brodovi će ploviti u dubrovačkom, šibenskom i lošinjskom akvatoriju te gradnju ovih brodova namjeravamo financirati europskim sredstvima iz fonda Nacionalnog plana za oporavak i otpornost. Predstoji nam proces razgovora s lučkim upravama koji su zaduženi za luke na otocima i kopnu te HEP-om kako bi se osigurala potreba opskrba električnom energijom."

Uz predsjednika Uprave Jadrolinije, u razgovoru su sudjelovali i Nina Perko, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, Kristijan Pavić, ACI d.d., Denis Vukorepa, Lučka uprava Rijeka i Snježana Prijić-Samaržija, Sveučilište u Rijeci.

Foto: Impala Studio
 

 

Call centar - 072 30 33 37
Cijena poziva s fiksne mreže je 0,03 EUR/min (0,23 HRK/min).