Jadrolinija

Pretraži red plovidbe i kupi kartu online!

 Opći uvjeti - lokalne linije

Besplatni prijevoz

Pravo na besplatni prijevoz imaju sljedeće osobe: vozači autobusa, putnici u autobusu, vozač kamiona do 10 tona, te sve osobe i vozila shodno Pravilniku o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na povlašteni prijevoz na linijama u javnom pomorskom prometu.
Besplatno se prevozi i ručna prtljaga do 20 kg težine (osim spremnika s tekućim gorivom). 

Djeca

Djeca do 3 godine imaju pravo na besplatan prijevoz, s tim da na brzobrodskim linijama dijete do 1 godine sjedi zajedno s roditeljem na istom sjedećem mjestu, a za dijete od 1–3 godine izdaje se zasebna karta i rezervira sjedeće mjesto. 
Djeca od 3 do 12 godina ostvaruju 50% popusta na cijenu “po osobi" na trajektnim i brodskim linijama, a na brzobrodskim plaćaju punu cijenu. 

Prava osoba s invaliditetom

Prava i postupak ostvarivanja prava osoba s invaliditetom pronađite ovdje

Izdavanje karata za prijevoz vozila

Karte za prijevoz vozila izdaju se na osnovi uvida u prometnu dozvolu u kojoj su navedene osobine vozila (vrsta vozila, nosivost , dimenzije,...). Karta se izdaje po cijeni za vrstu vozila koja je upisana u prometnoj dozvoli.

Prijevoz osobnih automobila

Osobnim automobilom se smatra motorno vozilo koje osim sjedala za vozača, ima najviše osam sjedala (dakle, ukupno, maksimalno devet sjedala). Cijena za prijevoz osobnog automobila do 5,00 m naplaćuje se za osobni automobil dužine do 5,00 m i visine do 2,00 m. Cijena za prijevoz osobnog automobila preko 5,00 m naplaćuje se za osobni automobil dužine do 5,00 m, ali visine preko 2,00 m ( od 2,01 m na više), kao i za osobni automobil preko 5,00 m dužine ( od 5,01 m na više).

Dužina osobnih automobila

Dužinom osobnog automobila smatra se ukupna dužina vozila zajedno sa teretom koji se eventualno prevozi pozadi vozila (bicikle…). Prilikom kupnje karte za prijevoz vozila, putnik je dužan prijaviti ukupnu dužinu vozila. U protivnom će se smatrati da nema ispravnu kartu, te se neće dozvoliti ukrcaj vozila na brod dok putnik ne pribavi ispravnu kartu. 
Visinom osobnog automobila smatra se samo visina upisana u prometnoj dozvoli, te bilo što na krovu osobnog automobila ne utječe na cijenu.

Prijevoz lakih (prtljažnih) prikolica

Laka prikolica je priključno vozilo čija najveća dopuštena masa nije veća od 750 kg (masa vozila zajedno sa njegovom nosivošću). Prijevoz lake prikolice dužine od 3,01 m do 5,00 m naplaćuje se po cijeni za osobni automobil do 5,00 m dužine. Prijevoz lake prikolice dužine preko 5,00 m (od 5,01m na više) naplaćuje se po cijeni za osobni automobil preko 5,00 m dužine.

Prijevoz kajaka, pedalina

Za prijevoz kajaka naplaćuje se cijena kao za bicikl, a za tzv. pedaline cijena kao za prtljažnu prikolicu. Prilikom izdavanja karte koristi se opcija specijalne usluge i u napomenu upisuje vrsta usluge.

Prijevoz prikolica

Pod prijevozom prikolica podrazumijeva se prijevoz trailera za čamce, kamp kućica i slično. Cijene koje vrijede za prikolice primjenjuju se i za motorna vozila tipa kampersko vozilo.

Prijevoz autobusa

Autobusom se smatra motorno vozilo koje osim sjedala za vozača, ima više od osam sjedala (dakle, ukupno deset, ili više sjedala).

Prijevoz teretnih automobila ("kamiona")

Za prijevoz teretnih automobila ispod 3 tone nosivosti naplaćuje se cijena za 3 tone nosivosti. Za prijevoz teretnih automobila od 3,001 do 4 tone nosivosti naplaćuje se cijena za 4 tone nosivosti. Za prijevoz teretnih automobila od 4,001 do 5 tona nosivosti naplaćuje se cijena za 5 tona nosivosti. Za prijevoz teretnih automobila od 5,001 do 6 tona nosivosti naplaćuje se cijena za 6 tona nosivosti. Na isti način se zaokružuje tonaža i naplaćuje prijevoz teretnih automobila veće tonaže. Za prijevoz teretnih automobila koji su nakrcani teretom koji strši van vozila naplaćuje se dodatno za svaki metar koji strši van kamiona (prikolice), cijena za jednu tonu.

Prijevoz "kamionske (klasične, teretne)" prikolice koju vuče teretni automobil ("kamion"), naplaćuje se po toni nosivosti kao i za teretni automobil. Prilikom izdavanja karte za teretno vozilo obavezno se izdaje i besplatna karta za vozača, odnosno pratioca ukoliko se radi o teretnom vozilu preko 10t nosivosti.

Prijevoz poluprikolica i tegljača

Prijevoz poluprikolice koju vuče tegljač, naplaćuje se po toni nosivosti poluprikolice kao i za teretni automobil, pri čemu se prijevoz tegljača ne naplaćuje posebno (dodatno). U slučajevima kada tegljač i poluprikolica imaju različito mjesto registracije (jedna na otoku, druga na kopnu), koristi se tarifa prema registraciji poluprikolice.
Prijevoz samog tegljača (bez poluprikolice), naplaćuje se po toni nosivosti tegljača kao i za teretni automobil.

"Specijalna vozila" i vozila koja nisu navedena u tarifi

"Specijalna vozila" odnosno teretni automobili koja u kategorizaciji imaju oznaku O3, O4, vozila za prijevoz namještaja, labudice, vozila sa crvenim registarskim pločicama,  kao i vozila koja nisu naznačena u tarifi naplaćuju se po ukupno dozvoljenoj masi, a ukoliko im širina prelazi 2,65m po 50% višoj cijeni, ili se prevoze po posebno ugovorenoj cijeni.

Izvanredne vožnje

Izvanredne vožnje, odnosno vožnje izvan reda plovidbe za prijevoz interventnih vozila, naplaćuju se po posebnom cjeniku, a za ostale komercijalne prijevoze se cijena posebno ugovara.

Vozila s opasnim teretom

Vozila s opasnim teretom se prevoze isključivo u izvanrednim vožnjama.

Teret

Teret se u pravilu na smije krcati na trajekte – na voznu palubu (osim ograničenih količina na linijama za nerazvijene otoke ). Zabranjeno je smještanje tereta u prostorijama namijenjenim putnicima , a na brzobrodskim linijama je zabranjen prijevoz bilo kakvog tereta.

 

Prtljaga

Ručna prtljaga do 20 kg ne naplaćuje se. Sva prtljaga iznad 20 kg naplaćuje se prema cjeniku za prijevoz prtljage.

Kućni ljubimci

KUĆNI LJUBIMCI smiju se prevoziti samo ako ne predstavljaju opasnost ili smetnju za putnike ili brod i ne smije ih se unositi u zatvorene putničke prostorije. Vlasnici preuzimaju rizik putovanja i odgovornost za eventualne štete. Psi moraju imati brnjicu ( izuzev psa vodiča slijepe osobe) i voditi se na povodniku, mačke u kutijama, a ptice u kavezu. Psi i mačke moraju imati uredne dokumente o cjepljenju. 
Na brzobrodskim linijama dozvoljen je prijevoz malih kućnih ljubimaca u salonu katamarana. Mali kućni ljubimci prevoze se isključivo u torbi za nošenje i prijevoz kućnih ljubimaca (transporter soft bag) maksimalnih dimenzija 45 x 35 x 25 cm. Dno torbe mora biti vodonepropusno. Ukupna težina torbe sa  kućnim ljubimcem ne smije prelaziti 8 kg. Torba se mora držati ispod sjedala ili u krilu tijekom čitavog putovanja. Jedan putnik smije imati samo jednu torbu sa kućnim ljubimcem. 

Prijevoz velikih kućnih ljubimaca dozvoljen je samo ukoliko su zadovoljeni tehnički uvjeti na brodu ( posebni boxevi).

 

Popusti

Ne smije se istovremeno koristiti pravo na popust po dvije osnove.

Putna karta i osiguranje putnika

Nabavkom putne karte putnik stječe dokaz o postojanju i sadržaju ugovora o prijevozu, a za vrijeme prijevoza putnik i njegova prtljaga su osigurani prema odredbama Ugovora o osiguranju koji je Društvo zaključilo sa osiguravajućim društvom.

   
       
       
       
lijevi kantun footer
Ovo je službena stranica Jadrolinije. Jadrolinija jamči za točnost podataka samo na svojoj stranici. Red plovidbe podložan je promjenama.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku. Više informacija o kolačićima možete pročitati ovdje. Za nastavak korištenja web stranice JADROLINIJA.HR kliknite na gumb „Slažem se“.

Slažem se