Jadrolinija
Online Booking

Pretraži red plovidbe i kupi kartu online!

Sveti Otac na katamaranu Judita

Papa se vozio našim brodom Juditom

Povijesno, stoto apostolsko putovanje Svetog Oca Pape i njegov boravak u Rijeci i Hrvatskoj, od 5. do 9. lipnja 2003. godine, i za Jadroliniju je imalo veliko značenje.   
Papa je za tog posjeta Hrvatskoj koristio Papin katamaran. Katamaran kojim je plovio od Omišlja do Rijeke dobio je u Vatikanu i službeno ime – Catamarano Papale. To je bio naš katamaran Judita. 
 
5. lipnja 2003. godine papa Ivan Pavao II., nakon što je sletio na krčki aerodrom, nastavio je svoje putovanje iz Luke Omišalj našim katamaranom Judita. Papa je nakon ulaska na brod sjeo u posebno pripremljenu stolicu te blagoslovio Jadroliniju i sve naše pomorce. Predstavnici tvrtke i svih osam članova posade dobili su prigodne zlatnike kao trajnu uspomenu na taj događaj. Mi smo Svetom Ocu darovali braceru, maketu antičkog broda karakterističnog za naš kraj, s posvetom pomoraca Jadrolinije, zahvalivši mu tako što je došao u Hrvatsku i vozio se brodom Jadrolinije. 
 
Nakon ugodne plovidbe po prekrasnom plavom Kvarneru katamaranom Judita, Sveti je Otac u pratnji crkvenih uglednika uplovio u riječku luku. Za Jadroliniju je to bila velika čast i odgovornost. S ponosom se sjećamo tih dana. 

papa judita_papa
       
       
       
 Kontakt
JADROLINIJA
Riva 16, 51 000 Rijeka, Hrvatska
Telefon:
Centrala +385 51 666 111
Prodajna mjesta/agencije
Fax: +385 51 213 116
e-mail
Ostale informacije
 
RED PLOVIDBE - GOVORNI AUTOMAT
tel: 060 321 321

Cijena: 1,74 kn/min (fiksni), 2,96 kn (mobilni)
PDV uključen
HT d.d., Roberta Frangeša Mihanovića 9, Zagreb
0800 1234 (info broj za usluge s posebnom tarifom)
Pratite najnovije vijesti putem RSS feeda

lijevi kantun footer
Ovo je službena stranica Jadrolinije. Jadrolinija jamči za točnost podataka samo na svojoj stranici. Red plovidbe podložan je promjenama.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku. Više informacija o kolačićima možete pročitati ovdje. Za nastavak korištenja web stranice JADROLINIJA.HR kliknite na gumb „Slažem se“.

Slažem se