Pretraži red plovidbe i kupi kartu online!

Sveti Otac na katamaranu Judita

Papa se vozio našim brodom Juditom 

Povijesno, stoto apostolsko putovanje Svetog Oca Pape i njegov boravak u Rijeci i Hrvatskoj, od 5. do 9. lipnja 2003. godine, i za Jadroliniju je imalo veliko značenje. 

Papa je za tog posjeta Hrvatskoj koristio Papin katamaran. Katamaran kojim je plovio od Omišlja do Rijeke dobio je u Vatikanu i službeno ime – Catamarano Papale. To je bio naš katamaran Judita. 

5. lipnja 2003. godine papa Ivan Pavao II., nakon što je sletio na krčki aerodrom, nastavio je svoje putovanje iz Luke Omišalj našim katamaranom Judita. Papa je nakon ulaska na brod sjeo u posebno pripremljenu stolicu te blagoslovio Jadroliniju i sve naše pomorce. Predstavnici tvrtke i svih osam članova posade dobili su prigodne zlatnike kao trajnu uspomenu na taj događaj. Mi smo Svetom Ocu darovali braceru, maketu antičkog broda karakterističnog za naš kraj, s posvetom pomoraca Jadrolinije, zahvalivši mu tako što je došao u Hrvatsku i vozio se brodom Jadrolinije. 

Nakon ugodne plovidbe po prekrasnom plavom Kvarneru katamaranom Judita, Sveti je Otac u pratnji crkvenih uglednika uplovio u riječku luku. Za Jadroliniju je to bila velika čast i odgovornost. S ponosom se sjećamo tih dana. 

papa

 

judita_papa

 

 

 

Call centar - 072 30 33 37
Cijena poziva s fiksne mreže je 0,03 EUR/min (0,23 HRK/min).