Jadrolinija

Pretraži red plovidbe i kupi kartu online!

Prava osoba s invaliditetom / osoba smanjene pokretljivosti

POVLAŠTENI PRIJEVOZ OSOBA S INVALIDITETOM

Sukladno Zakonu o izmjenama i dopunama Zakona o prijevozu u linijskom i povremenom obalnom pomorskom prometu od 29.studenog 2019.godine  pravo na besplatan prijevoz na državnim trajektnim linijama s obvezom javne usluge  ostvaruju  sljedeće kategorije korisnika:

 • Osobe s invaliditetom kod kojih je utvrđeno tjelesno oštećenje donjih ekstremiteta 80% ili više
 • Hrvatski ratni vojni invalidi sa 100%-tnim tjelesnim oštećenjem
 • Osobe kojima je utvrđeno tjelesno oštećenje osjetila vida od 100%
 • Gluhoslijepe osobe sa 100%-tnim tjelesnim oštećenjem
 • Osobe s invaliditetom sa utvrđenim III. i IV. stupnjem funkcionalnog oštećenja
 • Djeca s teškoćama u razvoju sa utvrđenim III. i IV. stupnjem funkcionalnog oštećenja

Besplatni prijevoz za gore navedene kategorije  odnosi se na korisnika, pratnju i osobno vozilo.

Pravo na besplatni prijevoz ostvaruju i djeca s teškoćama u razvoju koja imaju prebivalište na otoku (s utvrđenim I. i II. stupnjem funkcionalnog oštećenja) i njihova pratnja.

Pravo na besplatni prijevoz ostvaruje se temeljem Zahtjeva ispunjenog i poslanog Službi prodaje na passdept_h@jadrolinija.hr  ili fax: 051 - 337 - 110 najkasnije 5 dana prije željenog polaska.

Zahtjevu je potrebno priložiti Presliku dokaza o invalidnosti:

 • Za osobe s invaliditetom kod kojih je utvrđeno tjelesno oštećenje donjih ekstremiteta 80% ili više, osobe kojima je utvrđeno tjelesno oštećenje osjetila vida od 100%, gluhoslijepe osobe sa 100%-tnim oštećenjem - rješenje Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje

 • Za hrvatske ratne vojne invalide sa 100%-tnim tjelesnim oštećenjem - rješenja Ureda državne uprave i/ili Ministarstva hrvatskih branitelja

 • Osobe s invaliditetom i djeca s teškoćama u razvoju stupanj funkcionalnog oštećenja dokazuju rješenjem Centra za socijalnu skrb, rješenjem Ministarstva za demografiju obitelj, mlade i socijalnu politiku (radi ostvarenja prava iz socijalne skrbi)  ili rješenjem Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (radi ostvarenja prava na uvećani dječji doplatak)

 • Presliku osobne iskaznice za korisnika
 • Presliku osobne iskaznice za pratitelja
 • Presliku prometne dozvole za vozilo

Prilikom ukrcaja uz besplatne prijevozne karte obavezno je predočiti i dokaz o invaliditetu.

Ukoliko nisu nastupile bitne promjene popratnu dokumentaciju je potrebno poslati samo prilikom slanja prvog zahtjeva. Broj putovanja nije ograničen, no za svako putovanje potrebno je poslati novu zamolbu s točnom relacijom i datumom putovanja.

Zahtjev za odobravanje besplatnog prijevoza u linijskom obalnom pomorskom prometu možete preuzeti ovdje.

       
       
       
lijevi kantun footer
Ovo je službena stranica Jadrolinije. Jadrolinija jamči za točnost podataka samo na svojoj stranici. Red plovidbe podložan je promjenama.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku. Više informacija o kolačićima možete pročitati ovdje. Za nastavak korištenja web stranice JADROLINIJA.HR kliknite na gumb „Slažem se“.

Slažem se