Jadrolinija
Predsjednik Uprave Jadrolinije prisustvovao svečanom otvorenju ureda Lürssen grupe
20.5.2022.

Rijeka, 20.05.2022. - Danas se na terminalu u riječkoj luci održalo svečano otvorenje još jednog ureda Lürssen grupe na Kvarneru u kojem su se smjestile tvrtke ključne za razvoj i izvrsnost u maritimnoj industriji, posebice u području projektiranja i izgradnje jahti.

Svečanom otvorenju prisustvovali su Nikolina Brnjac, izaslanica predsjednika Vlade RH i ministrica turizma i sporta, Marko Filipović, gradonačelnik Grada Rijeke, Petar Mamula, zamjenik župana Primorsko-goranske županije, Bojan Hlača, predsjednik upravnog vijeća Lučke uprave Rijeka, Teuta Duletić, izvršna direktorica Lürssen Design Center Kvarner, Peter Lürssen, suvlasnik Lürssen grupe te Justus Reinke, izvršni direktor i voditelj odjela za istraživanje i razvoj Lürssen grupe.

Predsjednik Uprave Jadrolinije, David Sopta, sudjelovao je u interaktivnom razgovoru u drugom dijelu svečanog otvorenja i tom je prilikom izjavio:

"Suradnja Jadrolinije i Lürssen grupe započela je 2021. godine kada smo analizirali mogućnost primjene zelenih tehnologija na jednom od postojećih brodova. Buduću suradnju vidimo na projektima modernizacije postojeće flote u skladu sa zelenom tranzicijom i uz pomoć financiranja iz EU fondova."

Na upit o ključnom projektu u kontekstu razvoja Jadrolinije, predsjednik Uprave je rekao:

"Ključni korak, za nas vrlo značajan i izazovan u obnovi flote Jadrolinije, jest izgradnja tri nova putnička broda na električni pogon. Brodovi će ploviti u dubrovačkom, šibenskom i lošinjskom akvatoriju te gradnju ovih brodova namjeravamo financirati europskim sredstvima iz fonda Nacionalnog plana za oporavak i otpornost. Predstoji nam proces razgovora s lučkim upravama koji su zaduženi za luke na otocima i kopnu te HEP-om kako bi se osigurala potreba opskrba električnom energijom."

Uz predsjednika Uprave Jadrolinije, u razgovoru su sudjelovali i Nina Perko, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, Kristijan Pavić, ACI d.d., Denis Vukorepa, Lučka uprava Rijeka i Snježana Prijić-Samaržija, Sveučilište u Rijeci.

Foto: Impala Studio

 

       
       
       
lijevi kantun footer
Ovo je službena stranica Jadrolinije. Jadrolinija jamči za točnost podataka samo na svojoj stranici. Red plovidbe podložan je promjenama.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku. Više informacija o kolačićima možete pročitati ovdje. Za nastavak korištenja web stranice JADROLINIJA.HR kliknite na gumb „Slažem se“.

Slažem se