Jadrolinija
Međunarodni dan žena u pomorstvu
18.5.2022.

Rijeka, 18.05.2022. - Na današnji dan se po prvi put obilježava Međunarodni dan žena u pomorstvu. Vijeće Međunarodne pomorske organizacije je krajem 2021. godine donijelo odluku o proglašenju tog dana kako bi se proslavilo žene u pomorstvu, promicalo zapošljavanje i zadržavanje žena u pomorskom sektoru. Prema podacima Međunarodne pomorske organizacije, od ukupnog svjetskog broja pomoraca samo 1,2% čine žene pa se procjenjuje da oko 24.059 žena rade kao pomorkinje širom svijeta.

Davne 1976. Jadrolinija je bila jedan od prvih brodara u Europi na čiji se brod ukrcala ženska časnica, današnja umirovljenica Jadrolinije. U vrijeme kad Jadrolinija obilježava 75. godina tradicije i iskustva na brodovima Jadrolinije plovi 8 žena u službi palube. Izuzetno smo ponosni na njih i vjerujemo da će ta brojka rasti u godinama koje su pred nama. 

 Svim ženama u pomorstvu čestitamo njihov dan i želimo im mirno more!

 

       
       
       
lijevi kantun footer
Ovo je službena stranica Jadrolinije. Jadrolinija jamči za točnost podataka samo na svojoj stranici. Red plovidbe podložan je promjenama.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku. Više informacija o kolačićima možete pročitati ovdje. Za nastavak korištenja web stranice JADROLINIJA.HR kliknite na gumb „Slažem se“.

Slažem se