Jadrolinija
Predsjednik Uprave Jadrolinije na 19. Shippax Ferry konferenciji
4.5.2022.

Stockhlom, 04.05.2022. - 19. Shippax Ferry konferencija ove se godine održava od 4. do 6. svibnja 2022. godine na brodu Silja Symphony koji će ploviti na ruti Stockhlom-Helsinki-Stockhlom. Prva je to velika manifestacija u trajektnoj industriji nakon pandemije koja će okupiti vrhunske stručnjake u tom području.

Dvodnevnu konferenciju prvi je put 2003. godine organizirala izdavačka kuća Shippax te je iz godine u godinu postala sve popularnija. Konferencija svake godine privlači preko 450 delegata iz više od 50 trajektnih tvrtki iz cijelog svijeta. Izdavačka kuća Shippax na godišnjoj i mjesečnoj bazi objavljuje novosti, analize i statistike brodarske industrije te je njihova online baza podataka putničkih brodova najopsežnija na tržištu.

Tema ovogodišnje konferencije je „Održivost kao perspektiva nakon COVIDA“. Prvi dio konferencije posvećen je ro-ro putničkoj i trajektnoj industriji, dok je drugi dio u potpunosti posvećen zelenim tehnologijama, alternativnim gorivima i pogonu na obnovljive izvore energije te digitalizaciji. Također, panelisti će se dotaknuti teme komunikacije u vrijeme krize te zelenih planova za budućnost.

Predsjednik Uprave Jadrolinije danas je sudjelovao je na panelu „The Lifeline Ferry Operators“. Nit vodilja panela bila je međunarodni prijevoz na kraćim linijama te lokalni prijevoz putnika i tereta te je tom prilikom predsjednik Uprave Jadrolinije David Sopta izjavio:

„Možemo se pohvaliti prekrasnom jadranskom obalom i brojim otocima. Naša primarna zadaća jest svakodnevno povezivanje otoka s kopnom tijekom cijele godine te je stoga naša najvažnija uloga doprinijeti kvaliteti života i gospodarskom razvoju hrvatskih otoka.“

Uz predsjednika Uprave Jadrolinije na spomenutom panelu sudjelovali su i predstavnici brodarskih tvrtki Caledonian Maritime Assets, Scandlines, Onorato Armatori i The Isle of Man Steam Packet Company.

       
       
       
lijevi kantun footer
Ovo je službena stranica Jadrolinije. Jadrolinija jamči za točnost podataka samo na svojoj stranici. Red plovidbe podložan je promjenama.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku. Više informacija o kolačićima možete pročitati ovdje. Za nastavak korištenja web stranice JADROLINIJA.HR kliknite na gumb „Slažem se“.

Slažem se