Jadrolinija
U Splitu održana konferencija „Elektropogon u nautici“
29.4.2022.

Split, 29.04.2022. – Danas je, povodom obilježavanja 100. broja časopisa Otvoreno more, održana konferencija „Elektropogon u nautici“ u organizaciji Slobodne Dalmacije i časopisa Otvoreno more.

Na panel-raspravi razgovaralo se o projektiranju i gradnji brodova na električni pogon, isplativosti uvođenja novih tehnologija, investiranju u prateću infrastrukturu za brodove na električni pogon te o postojećim poticajima i EU projektima. Izdvojeni su i mnogi dobri primjeri iz naše i europske pomorske prakse.

Zelena tranzicija i implementacija ekološki prihvatljivih tehnologija nužni su za održavanje napretka i konkurentnosti u putničkom prijevozu. Jadrolinijina promišljanja o ekološki prihvatljivim plovilima odvijaju se u dva smjera – ulaganjem u nove tehnologije koje moderniziraju postojeću flotu i smanjuju proizvodnju CO2, te obnovom flote s promišljanjem o obnovljivim izvorima energije.

Ispred Jadrolinije, na panel-raspravi je sudjelovala Valerija Tancabel, inspektorica za investicije u razvoju flote. Ostali panelisti bili su Predrag Čudina, direktor tvrtke Classis, projektant električnog trajekta za Jadroplov, Ivan Andročec, direktor Sektora za strategiju i razvoj HEP d.d., Domagoj Maroević, ravnatelj Lučke uprave SDŽ, Igor Marasović, direktor proizvodnje RAND SHIPYARD i profesor na FESB-u, Ozren Bego.

       
       
       
lijevi kantun footer
Ovo je službena stranica Jadrolinije. Jadrolinija jamči za točnost podataka samo na svojoj stranici. Red plovidbe podložan je promjenama.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku. Više informacija o kolačićima možete pročitati ovdje. Za nastavak korištenja web stranice JADROLINIJA.HR kliknite na gumb „Slažem se“.

Slažem se