Jadrolinija
Održana konferencija „Promet po mjeri korisnika“
16.2.2022.

Zagreb, 16.2.2022. – U utorak, 15. veljače, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture organiziralo je online konferenciju „Promet po mjeri korisnika“. Cilj konferencije bio je dobiti informaciju od samih korisnika usluga, građana i prijevoznika, kakav prijevoz žele, kako ga ostvariti i prilagoditi njihovim potrebama, a da istovremeno ostane učinkovit, siguran i održiv.

Virtualni dijalog vodio se kroz dva okrugla stola "Javni putnički prijevoz po mjeri korisnika" i "Teretni prijevoz po mjeri korisnika". Razgovaralo se o upotrebi čistih tehnologija, o planovima za digitalizaciju te o dostupnim mogućnostima korištenja europskih sredstva za poboljšanje samog sustava.

Istaknuta je nova europska strategija pod nazivom "Spremni za 55%" koja nizom inicijativa nastoji ostvariti ciljeve klimatski neutralne Europe. Naglasak je stavljen na važnost inovacija u prometu i prelazak na čistije oblike prometovanja, kao što su plovidba i željeznički promet. Zaključci s konferencije bit će temelj formiranju preporuka za objavu na digitalnoj platformi Europske komisije.

Cijelu konferenciju pogledajte na linku.

       
       
       
lijevi kantun footer
Ovo je službena stranica Jadrolinije. Jadrolinija jamči za točnost podataka samo na svojoj stranici. Red plovidbe podložan je promjenama.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku. Više informacija o kolačićima možete pročitati ovdje. Za nastavak korištenja web stranice JADROLINIJA.HR kliknite na gumb „Slažem se“.

Slažem se