Jadrolinija
Pozitivna priča za kraj godine – uspješno spašavanje morske kornjače na Visu
21.12.2021.

Vis, 21.12.2021.- Na otoku Visu skupina djece i odraslih uočila je ozlijeđenu morsku kornjaču. Nakon zbrinjavanja i prijevoza kornjače do rive, posada Jadrolinijinog broda osigurala je mjesto na trajektu za ugroženu životinju. Kornjača je zatim sigurno prevezena u Split gdje su veterinari oporavilišta s Lošinja osigurali njezin prihvati i liječenje. Ova akcija djece i mještana budi radost, a Jadrolinija je ponosna što je svojim uslugama bila od pomoći i dijelom ove priče.

Morske su kornjače ugrožene i strogo zaštićene u Hrvatskoj. Njihovu opstanku najviše prijeti slučajan ulov kod ribarstva, sudari s brodovima te onečišćenje.

       
       
       
lijevi kantun footer
Ovo je službena stranica Jadrolinije. Jadrolinija jamči za točnost podataka samo na svojoj stranici. Red plovidbe podložan je promjenama.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku. Više informacija o kolačićima možete pročitati ovdje. Za nastavak korištenja web stranice JADROLINIJA.HR kliknite na gumb „Slažem se“.

Slažem se