Jadrolinija
Na katamaranu Adriana provedena vježba postupanja u opasnosti od onečišćenja mora
16.12.2021.

Rijeka, 16.12.2021. - U četvrtak, dana 16. prosinca, u jutarnjim satima u Riječkoj luci održana je vježba sprječavanja onečišćenja mora u simuliranoj situaciji opasnosti na katamaranu Adriana. Simulirana je situacija izlijevanja goriva u more prilikom neadekvatnog spajanja cijevi za ukrcaj goriva. Posada je tijekom vježbe postupila prema razrađenom protokolu za postupanje uslijed opasnosti od onečišćenja mora te je oko katamarana spuštena brana koja zaustavlja daljnje širenje izlivenog goriva i na taj način zadržava daljnje širenje onečišćenja. Nakon uspješnog zadržavanja zagađenja, vježba je nastavljena praćenjem protokola, prema kojemu slijedi poziv nadležnim službama koje pristupaju čišćenju zahvaćenog područja. Ciljevi provođenja ovakvih vježbi i simulacija su provjera spremnosti posade broda na reakciju u slučaju opasnosti te provjera komunikacije vanjskih službi i ovlaštenih tvrtki za sanaciju onečišćenja u slučaju izvanredne situacije. Također, provjeren je i ažuriran protokol postupanja u slučaju opasnosti od zagađenja mora. U simulaciji su sudjelovali i članovi tima za potporu brodu, odnosno predstavnici Lučke kapetanije Rijeka, Lučke uprave Rijeka te predstavnici tehničkih službi Jadrolinije. Provođenje ovakvih vježbi nužno je kako bi se osigurala najveća moguća razina zaštite od zagađenja te kako bi i u izvanrednim situacijama zaštita mora bila na visokoj razini. More je od velike važnosti za Jadroliniju te je njegova zaštita i očuvanje nužnost i odgovornost.

 

       
       
       
lijevi kantun footer
Ovo je službena stranica Jadrolinije. Jadrolinija jamči za točnost podataka samo na svojoj stranici. Red plovidbe podložan je promjenama.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku. Više informacija o kolačićima možete pročitati ovdje. Za nastavak korištenja web stranice JADROLINIJA.HR kliknite na gumb „Slažem se“.

Slažem se