Jadrolinija
Predstavljanje udruge Mar/nn – Maritimnog inovacijskog klastera
15.11.2021.

Opatija, 15.11.2021. - U Opatiji, 15. studenog, održano je predstavljanje udruge Mar/nn – Maritimni inovacijski klaster, na kojemu je kao partner sudjelovala i Jadrolinija. Osnivači Klastera su Lürssen Design Center Kvarner d.o.o., Maritime Center of Excellence d.o.o. i Gitone d.o.o. dok su partneri, uz Jadroliniju, ACI, Sveučilište u Rijeci, ERNAFA, Novatech, BrightDock, FER, regionalna razvojana agencija PRIGODA, AVL, Grad Rijeka, Primorsko-goranska županija. Na događanju je predstavljena vizija budućnosti udruge, ciljevi i područja djelovanja Maritimnog inovacijskog klastera, kao i nova online platforma koja će služiti za povezivanje partnera i ostvarenje suradnje na projektima u maritimnom sektoru. Maritimni inovacijski klaster zamišljen je kao platforma za pripremu projekata istraživanja i razvoja, kao i razvoj istraživačke infrastrukture s ciljem jačanja konkurentnosti i inovativnosti pomorske industrije. Prioritetna područja klastera bit će nove tehnologije, čiste tehnologije, plovila budućnosti, digitalna transformacija, razvoj jedinstvene, bespilotne i autonomne platforme te razvoj pametnih vještina.

Predsjednik Uprave Jadrolinije David Sopta prisustvovao je događanju, istaknuvši važnost uključivanja Jadrolinije u ovakve projekte koji promišljaju budućnost maritimnog sektora, obuhvaćajući područja ključna za napredak i modernizaciju cjelokupne industrije. Ključni dio prezentacije bila je panel rasprava „Inovacije i tehnologije u maritimnoj i drugim industrijama“ na kojoj su sudjelovali Oleg Butković, ministar mora, prometa i infrastrukture, Peter Lürssen, direktor Lürssen grupe, prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija, rektorica Sveučilišta u Rijeci i Justus Reinke, Lürssen grupa.

       
       
       
lijevi kantun footer
Ovo je službena stranica Jadrolinije. Jadrolinija jamči za točnost podataka samo na svojoj stranici. Red plovidbe podložan je promjenama.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku. Više informacija o kolačićima možete pročitati ovdje. Za nastavak korištenja web stranice JADROLINIJA.HR kliknite na gumb „Slažem se“.

Slažem se