Jadrolinija
Predsjednik Uprave Jadrolinije sudjelovao u panel raspravi o budućnosti zelenog poslovanja
19.10.2021.
Zagreb, 19.10.2021. - U utorak, 19. listopada, u Zagrebu je održana konferencija Jutarnjeg lista koja je tematizirala mogućnosti zelenog plana Europske unije. U sklopu programa konferencije, u jednoj od održanih stručnih panel rasprava, sudjelovao je i predsjednik Uprave Jadrolinije, David Sopta. Ovu tradicionalnu konferenciju, koja razmatra mogućnosti europskog Zelenog plana, organiziraju Jutarnji list, Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj i Europska investicijska banka. Konferencija je u ovogodišnjem izdanju otvorila dijalog predstavnika ključnih političkih i financijskih institucija, poduzetničkih udruga, predstavnika znanstvene zajednice i ostalih važnih dionika te dala uvid u potencijale, mogućnosti, ali i izazove u provedbi zelene tranzicije u Hrvatskoj. Predsjednik Uprave Jadrolinije pridonio je panel raspravi na temu gospodarskih prilika i izazova u paketu "Spremni za 55%" svojom perspektivom utjecaja prijedloga sadržanih u paketu na brodarstvo, koje je jedan od gospodarskih sektora čiji je put k ekološkoj učinkovitosti propisan predloženim regulativama. "Spremni za 55%" novi je prijedlog zakonodavnih mjera Europske komisije čiji je cilj omogućiti i pripremiti Uniju za dekarbonizaciju do 2050. godine te koji obuhvaća upute i mjere za brojne industrije, među ostalim - prijevoz i brodarstvo. Na panelu su sudjelovali i Miguel Gil Tertra, voditelj Odjela za ekonomsku analizu i oporavak Europske komisije, Alessandro Boschi, voditelj odjela za obnovljive izvore energije iz tehničkog sektora EIB-a, Nirvana Franković Mihelj, voditeljica projekata u području klimatskih promjena Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Sabina Škrtić, članica Uprave Enna energia naturalis te Tomislav Mihotić, državni tajnik Ministarstva mora prometa i infrastrukture.

       
       
       
lijevi kantun footer
Ovo je službena stranica Jadrolinije. Jadrolinija jamči za točnost podataka samo na svojoj stranici. Red plovidbe podložan je promjenama.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku. Više informacija o kolačićima možete pročitati ovdje. Za nastavak korištenja web stranice JADROLINIJA.HR kliknite na gumb „Slažem se“.

Slažem se