Jadrolinija
Važna obavijest vezana za besplatne karte za osobe s invaliditetom
1.10.2021.

Od 1. listopada besplatne karte za osobe s invaliditetom isključivo uz iskaznicu za osobe s invaliditetom (OSI).

Agencija za obalni linijski pomorski promet obavještava korisnike, odnosno zakonom definirane kategorije osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju, da će od 1. listopada pravo na besplatne putne karte za sebe, pratnju i osobni automobil na trajektnim linijama moći ostvariti na prodajnom mjestu brodara isključivo Iskaznicom za OSI.

Agencija je u svibnju uputila poziv korisnicima da započnu sa predajom zahtjeva za izdavanje Iskaznica za OSI.

Korisnicima će biti omogućen ukrcaj na trajekte uz predočenje iskaznice. Iznimka su samo trajektne linije na kojima se vrši prodaja karata za određeni sat polaska, odnosno gdje putna karta znači rezervaciju mjesta na trajektu za vozilo, te se na tim linijama prepručuje kupovina karte unaprijed putem jednog od prodajnih kanala Jadrolinije 

Informacije za linije s rezervacijom kao i popis trajektnih linija s rezervacijom pogledajte ovdje.

Korisnicima iskaznica za OSI omogućena je kupovina karte i putem web stranice Jadroliinije  i mobilne aplikacije Jadrolinije uz registriranje iskaznice  na korisničkom računu. Iskaznica se registrira u profilu korisnika, te se prilikom kupovine karte označava opcija korištenja OSI iskaznice. Kupljena karta zatim korisniku dolazi na registriranu e-mail adresu.

Sve informacije o pravilima izdavanja Iskaznice za OSI, sadržaju Zahtjeva kao i obrazac Zahtjeva za izdavanje, korisnici mogu pronaći na mrežnim stranicama Agencije.

Osobe s invaliditetom te osobe smanjene pokretljivosti u slučaju potrebe ostvaruju pravo na pomoć kod kupovine karte, ukrcaja, iskrcaja ili smještaja na brodu. Svaka osoba kojoj je potrebna pomoć može  svoj dolazak najaviti najkasnije prije početka ukrcaja na javno objavljene e-mail adrese agencije Jadrolinije koja je polazna odnosno dolazna luka broda, ovisno za koju luku je pomoć potrebna.

       
       
       
lijevi kantun footer
Ovo je službena stranica Jadrolinije. Jadrolinija jamči za točnost podataka samo na svojoj stranici. Red plovidbe podložan je promjenama.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku. Više informacija o kolačićima možete pročitati ovdje. Za nastavak korištenja web stranice JADROLINIJA.HR kliknite na gumb „Slažem se“.

Slažem se