Jadrolinija
Trajekt Lastovo kao filmski set
18.5.2021.

Rijeka, 16.05.2021. – Nakon početka snimanja filma Prelazak (The Crossing) na Jadrolinijinom trajektu Lastovo u Puli, proteklog se vikenda filmski set preselio u riječku luku. Riječ je o nizozemsko-belgijsko-hrvatskoj koprodukciji debitantskog dugometražnog igranog filma nizozemske redateljice Jacqueline Van Vugt, čije se snimanje punih mjesec dana odvija na raznim lokacijama u Hrvatskoj.

Radnja filma smještena je na brodu, točnije za vrijeme prelaska iz Maroka u Španjolsku, a u njoj se isprepliću tri odvojene priče. Trajekt Lastovo poslužio je kao važan dio scene, budući da se velik dio radnje odvija upravo tijekom putovanja morem i u interijerima ovog Jadrolinijinog trajekta. Intervencijama u brojne detalje, Lastovo je postalo autentični marokanski putnički brod, a riječka luka trajektno pristanište prepuno afričkih detalja. Osim u Puli i Rijeci, dio filma snima se i u Zadru te Zagrebu, a Lastovo i njegova posada nastavljaju sudjelovati u stvaranju filmske magije.

 

 

       
       
       
lijevi kantun footer
Ovo je službena stranica Jadrolinije. Jadrolinija jamči za točnost podataka samo na svojoj stranici. Red plovidbe podložan je promjenama.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku. Više informacija o kolačićima možete pročitati ovdje. Za nastavak korištenja web stranice JADROLINIJA.HR kliknite na gumb „Slažem se“.

Slažem se