Jadrolinija
EU projekt MEDUSA – pogled prema budućnosti obrazovanja u pomorstvu
25.3.2021.

Rijeka, 25.03.2021. - Jadrolinija sustavno podupire i sudjeluje u projektima koji doprinose razvoju pomorstva i obrazovanju budućih stručnjaka.

Prepoznat je tako i projekt MEDUSA – pomorski obrazovni standard u brodarstvu i brodskom menadžmentu kojim se identificiraju nova zanimanja na tržištu rada te zahtjevi i definicije novih kompetencija. Riječ je o projektu sufinanciranom iz Europskog socijalnog fonda, čija je provedba započela u rujnu 2019. godine. Neki od ciljeva projekta MEDUSA su unapređenje postojećih sveučilišnih diplomskih studijskih programa, unapređenje postupaka osiguravanja kvalitete visokog obrazovanja sukladno europskim standardima i unapređenje nastave u visokom obrazovanju kroz aktivnosti za nastavnike i studente. Jedan od potencijalnih rezultata provedbe ovog projekta je i razvoj novih studijskih programa na pomorskim fakultetima s ciljem unapređenja relevantnosti visokog obrazovanja.

Nositelj ovog projekta je Pomorski fakultet u Rijeci, a uz Jadroliniju na projektu sudjeluju i drugi renomirani partneri poput Pomorskog fakulteta u Splitu, Pomorskog odjela u Zadru, Udruge pomorskih agenata, Zorović Maritime Services, Seaquesta, Panalpine i Viktor Lenca.

Više o projektu pročitajte ovdje.

       
       
       
lijevi kantun footer
Ovo je službena stranica Jadrolinije. Jadrolinija jamči za točnost podataka samo na svojoj stranici. Red plovidbe podložan je promjenama.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku. Više informacija o kolačićima možete pročitati ovdje. Za nastavak korištenja web stranice JADROLINIJA.HR kliknite na gumb „Slažem se“.

Slažem se