Jadrolinija
Tijat – 65. godina plovidbe i nebrojno mnogo uspomena
25.9.2020.

Šibenik, 25.9.2020. - Jedan od najstarijih brodova u Jadrolinijinoj bijeloj floti, Tijat, dotaknuo je živote mnogih. Za stanovnike otoka Prvića i Zlarina postao više od broda koji plovi na putničkoj liniji, a njegovom šarmu nisu odoljeli ni stanovnici ostalih otoka te obalnih gradova izvan šibenskog akvatorija koje je nerijetko posjećivao. Najpoznatiji putnički brod na Jadranu svoju plovidbu započeo je davne 1955. godine pod imenom Ohrid, a 1997. godine preimenovan je u Tijat. Brod čija priča traje već 65 godina izgrađen je u brodogradilištu „Split“, a može primiti 300 putnika te ploviti brzinom do 12,5 čvorova.

Tijat već desetljećima spaja ljude i sudbine, a svi koji iskuse plovidbu ovim brodom potvrđuju da je plovidba Tijatom  doživljaj. Upravo iz ljubavi prema ovome brodu 2014. godine na facebook-u je otvorena grupa „Tijat u srcu“, koja do danas broji više od 1600 članova.

Pokretači grupe ljubav prema ovome brodu pokazuju praćenjem njegovih svakodnevnih putovanja, čuvanjem i objavljivanjem brojnih fotografija, dijeljenjem anegdota iz njegove povijesti, a 2015. godine organizirana je i svečana proslava 60. rođendana snimanjem milenijske fotografije. Danas, nakon još pet godina, članovi grupe “Tijat u srcu” dodijelili su Zahvalnicu posadi broda Tijat kojom su odali priznanje “najboljoj posadi najpoznatijeg broda na Jadranu”. 

Srce ovoga broda dakako jest njegova vješta posada, o čijoj se umješnosti manevriranja šibenskim akvatorijem i savladavanju njegovih izazova nadaleko čuje. Jadrolinija je ponosna na njihov predani rad, a članovima grupe „Tijat u srcu“ zahvaljujemo na priznanju i ljubavi s kojom prate Tijatovu plovidbu.

Tijatu, brodu koji prevozi tolike uspomene, želimo sretan 65. rođendan i još dugu plovidbu mirnim morem.

   
       
       
       
lijevi kantun footer
Ovo je službena stranica Jadrolinije. Jadrolinija jamči za točnost podataka samo na svojoj stranici. Red plovidbe podložan je promjenama.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku. Više informacija o kolačićima možete pročitati ovdje. Za nastavak korištenja web stranice JADROLINIJA.HR kliknite na gumb „Slažem se“.

Slažem se