Jadrolinija
Trajekt Ugljan za otok Ugljan
3.7.2020.
Zadar, 03.07.2020. - Dana 03.07.2020. godine iz trajektne luke Gaženica prema Preku prvi put zaplovio je trajekt Ugljan. Jedan je to od tri nova broda u floti Jadrolinije koji će zaploviti ove godine.  Duljina broda je 102.20m, širina 18m, a visina 3.9m te može prevesti 650 putnika i 114 vozila. Brod je temeljito obnovljen i spreman za plovidbu, a njegov će kapacitet te njegove maritimne sposobnosti u potpunosti zadovoljiti rastuće potrebe stanovnika otoka Ugljana i njihovih gostiju. U prigodi prve plovidbe trajekta Ugljan, predsjednik Uprave Jadrolinije David Sopta kazao je: „Posebno sam ponosan i sretan što smo danas ovdje i što imamo priliku zaploviti s novim trajektom u floti Jadrolinije. Vjerujemo i nadamo se kako će trajekt Ugljan ispuniti ciljeve koji su pred njim,
a to je prije svega omogućiti bržu i sigurniju plovidbu te  povezanost s kopnom kakvu otočani trebaju i zaslužuju.“

Razvoj i obnova flote glavni su cilj nacionalnog brodara pa je stoga sav profit nastao dobrim poslovanjem u protekle tri godine uložen upravo u tu svrhu. 
Unatoč epidemiji koronavirusa koja je snažno pogodila gospodarstvo, te posebno sektor prometa i turizma, Jadrolinija nastavlja i dalje ulagati u obnovu flote, a sve na zadovoljstvo otočana i putnika. 

 

       
       
       
lijevi kantun footer
Ovo je službena stranica Jadrolinije. Jadrolinija jamči za točnost podataka samo na svojoj stranici. Red plovidbe podložan je promjenama.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku. Više informacija o kolačićima možete pročitati ovdje. Za nastavak korištenja web stranice JADROLINIJA.HR kliknite na gumb „Slažem se“.

Slažem se