Jadrolinija
Online Booking

Pretraži red plovidbe i kupi kartu online!

Info Centar


Katamaran „Jelena“ domaćin bilateralnog sastanka Hrvatske i Kine
Dubrovnik, 11.4. - Jadrolinija se uključila u organizaciju posjeta kineskog premijera Lija Keqianga Hrvatskoj, a u službeni protokol bila su uključena dva katamarana, “Jelena” i “Vida”. Tom je prilikom katamaran „Jelena“ isplovio na relaciji Dubrovnik – Pelješac, a tijekom plovidbe na katamaranu održan je bilateralni sastanak dvaju premijera.  Za to vrijeme katamaran “Vida” i njegova posada bi­li su zaduženi za “paralelni” protokol: supruga kineskog premijera , Cheng Hong, obišla je u četvrtak grad Korčulu, gdje je “Vida” sti­gla iz Dubrovnika.
965654
Jadrolinija u suradnji s Barskom plovidbom i ove godine povezuje obalu Crne Gore i Italije

Bar, 22.3.2019.Danas je u Baru u sjedištu crnogorskog brodara Barske plovidbe potpisan ugovor između Jadrolinijine i Barske plovidbe, a s kojim se definira povezivanje luke Bari u Italiji s lukom Bar u Crnoj Gori. Ugovor je potpisan od strane izvršnog direktora Barske plovidbe Tihomira Mirkovića i predsjednika Uprave Jadrolinije Davida Sopte.

Linija Bar – Bari svim će putnicima biti dostupna od 21.5. do kraja mjeseca studenog 2019. godine. U razdoblju sezone brod „Dubrovnik“ uplovljavat će u luku Bar dva puta tjedno, a u vansezonskom razdoblju jedanput tjedno. Liniju će održavati Jadrolinijin brod „Dubrovnik“ u sklopu postojeće međunarodne linije Dubrovnik – Bari. Barska plovidba će za Jadroliniju obavljati poslove agenture, prodaje usluga i promocije međunarodnih linija.

potpisivanje-ugovora-mirkovic-sopta

Održan radni sastanak s predstavnicima Ministarstva mora, prometa i infrastrukture

Rijeka, 18.12.2018. - Danas je u Jadroliniji održan radni sastanak Uprave s predstavnicima Ministarstva mora, prometa i infrastrukture na čelu s ministrom Olegom Butkovićem na kojem se razgovaralo o protekloj sezoni i budućim poslovnim projektima. 

Doric_Butkovic_Sopta_Frkovic


Potpisan Nacionalni kolektivni ugovor za hrvatske pomorce na brodovima u međunarodnoj plovidbi

Zagreb, 10.12.2018. - Nakon sjednice Skupštine Udruge Mare Nostrum, na kojoj je verificiran konačni tekst Nacionalnog kolektivnog ugovora za hrvatske pomorce na brodovima u međunarodnoj plovidbi (2019. – 2020.), g. David Sopta, predsjednik Skupštine HUB Mare Nostrum i g. Neven Melvan, glavni tajnik Sindikat pomoraca Hrvatske potpisali su Nacionalni kolektivni ugovor za hrvatske pomorce na brodovima u međunarodnoj plovidbi (2019. – 2020.), koji će se primjenjivati od 1. siječnja 2019.

melvan-sopta
Jadrolinija predstavila novi katamaran „Jelena”

Rijeka, 23.10.2018. – Najnoviji brod u floti Jadrolinije, katamaran „Jelena” svečano je predstavljen i blagoslovljen u riječkoj luci. Katamaran „Jelena“ je novogradnja izgrađena u renomiranom svjetskom brodogradilištu Damen u Singapuru. „Jelena“ je brzi aluminijski putnički katamaran, kapaciteta 403 putnika sa 8 članova posade. Riječ je o 51. brodu u bijeloj floti Jadrolinije. Namijenjen je prijevozu putnika na lokalnim brzobrodskim linijama. Katamaran je u potpunosti prilagođen pristupu osoba s invaliditetom, opremljen je sa caffe barom i modernim salonom za putnike na dvije razine. Kuma broda je Zita Pleša, umirovljenica Jadrolinije sa 40 godina radnog staža u Društvu.

Milenijska fotografija broda Tijat
Skradin, 14.10.2018. - Iz šibenske luke je prema Skradinu nakon 50 godina isplovio Jadrolinijin brod Tijat. Brod je isplovio iz Šibenika kao nekadašnja linija za Skradin, gdje ga je poznati fotograf Šime Strikoman ovjekovječio na Milenijskoj fotografiji. Skradin je izabran kao mjesto snimanja kako bi se prisjetilo na uspomene na brodsku liniju koja je nekada povezivala Šibenik sa Skradinom, preko Zatona i Rasline.
Jadrolinija na Rijeka Nautic Show

Rijeka, 30.10.2018. – Jadrolinija je sudjelovala na sajmu nautike „Rijeka Nautic Show” gdje su brojni posjetitelji imali priliku pogledati više od 50 izlagača sajma te brojne prateće aktivnosti.  

Jadrolinija uz vatrene!
Rijeka, 7.7.2018.  - Podrška hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji stigla je i s brodova Jadrolinije!
DSC05420
Potpisan „Sporazum o povećanju plaća u Jadroliniji“ između predstavnika sindikata i Uprave Društva
Rijeka, 4.4.2018. - Danas je u riječkoj luci na katamaranu „Dubravka“ potpisan „Sporazum o povećanju plaća u Jadroliniji“ između predstavnika sindikalnih partnera i Uprave Društva. Potpisivanju su prisustvovali predsjednik Uprave Jadrolinije David Sopta, glavni tajnik Sindikata pomoraca Hrvatske Neven Melvan i predsjednik Nezavisnog sindikata pomoraca Hrvatske Petar Grubišić.

Sporazum definira načela pregovaranja i pristupanja Nacionalnom kolektivnom ugovoru za hrvatske pomorce u nacionalnoj obalnoj linijskoj plovidbi, a Uprava Jadrolinije se obvezuje povećati vrijednost boda za sve zaposlene u visini od 5%.

Također, definiran je novi način obračuna plaće za pomorce Jadrolinije koji će se testirati kroz naredna tri mjeseca. Sporazum definira da se u pregovorima za Novi nacionalni kolektivni ugovor neće dodatno financijski opterećivati Jadroliniju u odnosu na iznos plaće pomoraca, a predstavnici sindikata i Uprave Društva potpisivanje novog Nacionalnog kolektivnog ugovora najavljuju u ovoj godini.

„Htio bih se zahvaliti i čestitati kolegama iz sindikata na dobro odrađenim pregovorima i na korektnoj suradnji. Upravo je Sporazum rezultat njihove inicijative i razumijevanja kako je postojeći obračun plaća zastario i kako se on mora mijenjati na dobrobit naših pomoraca. Ovo je i dokaz tvrdnji da su Jadroliniji njezini zaposlenici odnosno pomorci na prvom mjestu. Naši su pomorci naša najveća prednost, a njihovo znanje i iskustvo jedan je od temeljnih resursa Društva“, ovom je prigodom izjavio David Sopta, predsjednik Uprave Jadrolinije.

melvan_sopta_grubisic

Obnovljen dječji kutak na brodu Dubrovnik
Rijeka, 21.3. - U sklopu redovitog godišnjeg remonta broda „Dubrovnik“ obnovljen je dječji kutak. Brod „Dubrovnik“ održava međunarodnu liniju s Italijom na relaciji Dubrovnik – Bari, a ove godine s plovidbom kreće 28. ožujka iz Dubrovnika.

Posebno se ističe uređenje dječjeg kutka na brodu, a sve u sklopu projektu „Jadrolinija – prijatelj djece“. Male putnike sigurno će veseliti kutak koji je opremljen najnovijim didaktičkim predmetima. „Jadrolinija – prijatelj djece“ projekt je namijenjen najmlađim putnicima, kako bi im putovanje prošlo brže i zabavnije. Do sada je Jadrolinija s dječjim kutcima opremila ukupno osam brodova te dvije agencije, a s opremanjem se nastavlja i dalje.

IMG_0997

Jadrolinija dočekala rekordnog 12-milijuntog putnika
Split, 18.12. - Danas je u Gradskoj luci Split organiziran prigodan doček 12-milijuntog putnika Jadrolinije u 2017. godini. Time je postavljen dosad nezabilježeni prometni rekord u jednoj godini u 70 godina dugoj povijesti Jadrolinije. Rekord je bio još i važniji, jer je razloga za slavlje imala i Lučka uprava Split, koja je po prvi puta ostvarila promet od pet milijuna putnika, a sretna putnica bila je gospođa Vesna Kurtić, koja već desetak godina živi na Braču. Jubilarni putnik Jadrolinije je Alfred Dominis, student iz Postire, koji je u splitsku luku stigao u liniji Supetar – Split na brodu „Marjan“ po zapovjedništvom kap. Žarka Kursara.

Ovom prilikom od strane predsjednika Uprave Jadrolinije Davida Sopte uručena mu je prigodna nagrada, putovanja na Jadrolinijinoj međunarodnoj liniji po izboru za dvije osobe i automobil. „Osim ponekog kratkog prekida zbog loših vremenskih prilika tijekom svih ovih godina nisam imao problema kod putovanja brodovima Jadrolinije, zadovoljan sam i brojem linija kad je Brač u pitanju“, kazao je Dominis. Predsjednik Uprave Jadrolinije David Sopta naglasio je kako je promet vozila i putnika ove godine rastao po prosječnoj stopi od 7 posto, što je izuzetno ostvarenje, koje je na kraju rezultiralo i okruglom brojkom od 12 milijuna putnika u jednoj godini. 

jadrolinija_putnici24
jadrolinija_putnici36

SVEČANO OBILJEŽENO 70 GODINA POSTOJANJA JADROLINIJE
Rijeka, 5.12.2017. - Bivši i sadašnji zaposlenici, partneri te brojni gosti i uzvanici među kojima i ministar mora, prometa i infrastrukture i izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske g. Oleg Butković, ministar turizma g. Gari Cappelli, zamjenica župana primorsko – goranskog gđa Marina Medarić, riječki gradonačelnik g. Vojko Obersnel, saborski zastupnici, gradonačelnici, pomoćnici ministara i državni tajnici okupili su se večeras u Rijeci na brodu „Marko Polo“ na proslavi 70. godišnjice osnutka Jadrolinije, najvećeg hrvatskog putničkog brodara. 

Od samog svog osnutka 1947. godine Jadrolinija ima nezamjenjivu ulogu u životu stanovnika brojnih hrvatskih otoka kao i primorskih gradova na što se u svom pozdravnom govoru osvrnuo i predsjednik Uprave David Sopta.

Naš osnovni alat su plovila. Ali naš posao su ljudi. Naši katamarani, trajekti i putnički brodovi već sedamdeset godina dovoze na i s otoka ljude. Majkama i očevima djece koja su otišla s otoka zbog obrazovanja i posla, brodovi Jadrolinije u daljini radostan su znak povratka najmilijih u njihovo naručje. Brodovi Jadrolinije svakodnevno otočane dovoze na posao na kopno, omogućavaju im pristup obrazovanju, liječničkoj skrbi i drugim sadržajima. Jadrolinijini brodovi su naša morska magistrala, brza cesta i autocesta na kojima turisti, naši gosti iz cijelog svijeta dolaze vidjeti Hrvatsku i prirodna i kulturna bogatstva. Naša je misija danas, kao i prije sedamdeset godina, povezivanje hrvatske obale i naših predivnih tisuću otoka. Sve zajedno, riječ je o infrastrukturi koja nas povezuje, onome što Hrvatsku čini društvom i državom“, kazao je Sopta te istaknuo kako je s 11,8 milijuna putnika i oko 2,9 milijuna prevezenih vozila Jadrolinija u prvih 11 mjeseci ove godine ostvarila sedam posto bolje rezultate u odnosu na godinu ranije.

O Jadroliniji kao lideru hrvatskog pomorstva i brodarstva te važnosti tvrtke i njene djelatnosti za Republiku Hrvatsku govorio je i ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Oleg Butković: „Imamo veliko povjerenje u Upravu i Nadzorni odbor Jadrolinije, od kojih očekujemo kako će ispuniti poslovne ciljeve, među kojima je i zadržavanje uloge lidera u pomorskom prometu na Jadranu. Najavljena ulaganja u obnovu flote i modernizaciju poslovanja dobar su korak prema ispunjenju tih ciljeva“. Ministar Butković zaželio je pomorcima Jadrolinije puno sreće i uspjeha u budućem radu i zahvalio im na neumornom i predanom radu u povezivanju hrvatske obale i otoka. 
_DSC5814uzvanici

oleg_butkovic
   
   
       
       
       
 Kontakt
JADROLINIJA
Riva 16, 51 000 Rijeka, Hrvatska
Telefon:
Centrala +385 51 666 111
Prodajna mjesta/agencije
Fax: +385 51 213 116
e-mail
Ostale informacije
 
RED PLOVIDBE - GOVORNI AUTOMAT
tel: 060 321 321

Cijena: 1,74 kn/min (fiksni), 2,96 kn (mobilni)
PDV uključen
HT d.d., Roberta Frangeša Mihanovića 9, Zagreb
0800 1234 (info broj za usluge s posebnom tarifom)
Pratite najnovije vijesti putem RSS feeda

lijevi kantun footer
Ovo je službena stranica Jadrolinije. Jadrolinija jamči za točnost podataka samo na svojoj stranici. Red plovidbe podložan je promjenama.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku. Više informacija o kolačićima možete pročitati ovdje. Za nastavak korištenja web stranice JADROLINIJA.HR kliknite na gumb „Slažem se“.

Slažem se