Jadrolinija

Pretraži red plovidbe i kupi kartu online!

Info Centar

Preuzmi mobilnu aplikaciju mJadrolinija!

  

Jadrolinija se pridružila akciji „Tjedan odmora vrijedan“

Rijeka, 16.10.2020. - Jadrolinija se pridružila akciji Hrvatske turističke zajednice i Ministarstva turizma i sporta „Tjedan odmora vrijedan“. Riječ je o akciji u sklopu koje će putnici u periodu od 16. do 25. listopada imati priliku otkrivati Hrvatsku i njezine poznate, ali i manje poznate ljepote uz značajne popuste. Cilj akcije jest poticanje putovanja kroz cijelu godinu, a uključilo se mnoštvo ponuditelja usluga - od smještaja, prijevoza, znamenitosti pa sve do ugostiteljskih usluga i različitih doživljaja.

Kao tvrtka čija je djelatnost u velikoj mjeri vezana uz turizam, Jadrolinija se rado pridružila ovoj akciji i ponudila put prema hrvatskim otocima po promotivnim cijenama. Jadrolinija će se u akciju „Tjedan odmora vrijedan“ uključiti odobravanjem popusta u iznosu od 20% na cijenu prijevozne karte za osobe i osobno vozilo i to na dvjema trajektnim linijama – Prizna – Žigljen i Split – Vis. Na taj će se način omogućiti povoljnije putovanje onima koji ljepotu otoka žele otkriti u svako godišnje doba. Popust će se odobravati u dane vikenda za vrijeme trajanja akcije, 17. - 18.10. te 23. - 25.10.2020. godine. Karte po promotivnim cijenama moguće je kupiti na prodajnim mjestima te putem web stranice Jadrolinije, a popust se neće odobravati na otočnu cijenu karte.

Jadrolinija pozdravlja ovu akciju i raduje se susretu s novim putnicima u Tjednu vrijednom odmora - na brodu!
Tijat – 65. godina plovidbe i nebrojno mnogo uspomena

Šibenik, 25.9.2020. - Jedan od najstarijih brodova u Jadrolinijinoj bijeloj floti, Tijat, dotaknuo je živote mnogih. Za stanovnike otoka Prvića i Zlarina postao više od broda koji plovi na putničkoj liniji, a njegovom šarmu nisu odoljeli ni stanovnici ostalih otoka te obalnih gradova izvan šibenskog akvatorija koje je nerijetko posjećivao. Najpoznatiji putnički brod na Jadranu svoju plovidbu započeo je davne 1955. godine pod imenom Ohrid, a 1997. godine preimenovan je u Tijat. Brod čija priča traje već 65 godina izgrađen je u brodogradilištu „Split“, a može primiti 300 putnika te ploviti brzinom do 12,5 čvorova.

Tijat već desetljećima spaja ljude i sudbine, a svi koji iskuse plovidbu ovim brodom potvrđuju da je plovidba Tijatom  doživljaj. Upravo iz ljubavi prema ovome brodu 2014. godine na facebook-u je otvorena grupa „Tijat u srcu“, koja do danas broji više od 1600 članova.

Pokretači grupe ljubav prema ovome brodu pokazuju praćenjem njegovih svakodnevnih putovanja, čuvanjem i objavljivanjem brojnih fotografija, dijeljenjem anegdota iz njegove povijesti, a 2015. godine organizirana je i svečana proslava 60. rođendana snimanjem milenijske fotografije. Danas, nakon još pet godina, članovi grupe “Tijat u srcu” dodijelili su Zahvalnicu posadi broda Tijat kojom su odali priznanje “najboljoj posadi najpoznatijeg broda na Jadranu”. 

Srce ovoga broda dakako jest njegova vješta posada, o čijoj se umješnosti manevriranja šibenskim akvatorijem i savladavanju njegovih izazova nadaleko čuje. Jadrolinija je ponosna na njihov predani rad, a članovima grupe „Tijat u srcu“ zahvaljujemo na priznanju i ljubavi s kojom prate Tijatovu plovidbu.

Tijatu, brodu koji prevozi tolike uspomene, želimo sretan 65. rođendan i još dugu plovidbu mirnim morem.

   
Faros uplovio u Stari Grad
Split, 14.08.2020. - Novi brod u floti Jadrolinije, najveći u svojoj klasi, Faros, zaplovio je iz trajektne luke Split prema Hvaru u petak, 14. kolovoza. Ovaj putnički ro – ro brod, izgrađen je 2009. godine u Grčkoj. Svojim karakteristikama predstavlja izvrsnu nadopunu Jadrolinijine flote. Zahvaljujući velikom kapacitetu garaže i prostranom putničkom salonu, Faros može prevesti 650 putnika i 170 vozila što značajno pridonosi podizanju kvalitete usluge, posebno tijekom ljetnih mjeseci kada ovaj najsunčaniji hrvatski otok posjećuju mnogobrojni turisti.

Dug 105 metara, a širok 17,5 metara, te brzine 14 čvorova, namijenjen je prvenstveno plovidbi Split – Stari Grad, no može ploviti i na drugim linijama te zadovoljava i uvjete plovidbe prema udaljenim otocima. Unatoč svim izazovima koji su pred nama ove godine i pandemije koja je prisutna te brojnih najava za ovogodišnju turističku sezonu koje nisu bile optimistične, protekli vikendi te broj pristiglih turista pokazuju uzlazni trend. Stoga, Faros svoju plovidbu počinje u idealnom trenutku kada je i najpotrebniji. Hvarani i njihovi gosti će tako, od danas, svjedočiti još boljoj i bržoj povezanosti njihovog otoka i kopna. 

Prilikom predstavljanja novog trajekta predsjednik Uprave Jadrolinije David Sopta kazao je:

Razvoj i obnova flote glavni su cilj Jadrolinije stoga mi je jako drago da je Faros drugi brod ove godine kojeg predstavljamo javnosti. Pred njime su velika očekivanja za koja sam siguran da će ih ispuniti. Naša je misija sigurno povezivanje kopna i otoka te tu tradiciju s radošćom i ponosom njegujemo desetljećima. Unatoč svim izazovima koji su pred nas stavljeni, vjerujem da ćemo to nastaviti još dugo godina na radost svih naših putnika, a posebno otočana. Posadi želim sigurno i mirno more.“

Uvođenjem u flotu moderno opremljenog trajekta Faros, Jadrolinija u svojoj bijeloj floti, u ovom trenutku broji 54 broda ukupnog kapaciteta više od 4000 vozila te više od 30 000 putnika. Brojnost i obnova flote iznimno je važna budući da se na godišnjoj razini preveze više od 12 milijuna putnika te više od 3 milijuna vozila pa su redovna ulaganja u poboljšanje kvalitete usluge od osobite važnosti. 


 Faros  

 

Obale Jadrana nikada nisu bile bliže
Zadar, 31.07.2020. - U petak 31.07.2020. godine u jutarnjim satima iz Zadra prema Anconi, na staroj dobro poznatoj liniji, zaplovio je Jadrolinijin najmoderniji katamaran Jelena. Obale Jadrana nikada nisu bile bliže jer putovanje ovom međunarodnom brzobrodskom linijom trajalo je svega 3 i pol sata. 

Uz katamaran Jelena, kapaciteta od 403 putnika, te uz brzinu do 40 čvorova, putovanje preko Jadrana nikada nije bilo brže, praktičnije i ugodnije. Linija s dugom tradicijom koja povezuje dvije najbliže točke Jadrana, od iznimne je važnosti za grad Zadar, ali i turizam čitave Jadranske obale. Uspostavljanje ove brze veze među dvjema jadranskim obalama obradovalo  je putnike, što potvrđuje i mladi talijanski par, jedne od prvih putnika na ovoj liniji: „ Putovanje je ugodno i iznenađujuće brzo. Već sam nekoliko puta putovala trajektom na liniji Zadar – Ancona, a ova brza opcija me jako obradovala“. 

Katamaran Jelena iz Zadra za Anconu plovit će pet puta tjedno, utorkom, četvrtkom, petkom, subotom i nedjeljom s polaskom u jutarnjim satima te iz Ancone u te iste dane s polaskom u popodnevnim satima.

Karte za brzobrodsku katamaransku  liniju mogu se kupiti online, putem mobilne aplikacije mJadrolinija ili na prodajnim mjestima Jadrolinije. 
Zračnim i morskim putem do još bolje turističke ponude

23.07.2020. - Nacionalni brodar Jadrolinija te nacionalni avioprijevoznik Croatia Airlines potpisivanjem ugovora o poslovnoj suradnji udružili su snage u strateškom promišljanju kvalitetnije turističke ponude. Ovo partnerstvo nastaje s ciljem približavanja zanimljivosti i ljepota naše zemlje putnicima – bilo onima u avionima ili u brodovima. Suradnja se prije svega temelji na međusobnoj marketinškoj potpori, a u skoroj budućnosti rezultirat će i objedinjenom putničkom kartom kojom će se moći koristiti usluge i Croatia Airlinesa i Jadrolinije.

U izazovnim vremenima krize izazvane epidemijom koronavirusa posebno su pogođeni sektor prometa i turizma te su ovakve suradnje pogodne ne samo za nacionalne prijevoznike, već i za gospodarstvo i turizam u cijelosti.

Prilikom potpisivanja ugovora, predsjednik Uprave Jadrolinije David Sopta naglasio je:

„Jadrolinija se s osobitim zadovoljstvom pridružila poslovnoj suradnji s Croatiom Airlines kako bi se putnicima koji dolaze u Hrvatsku avionima približili hrvatski otoci. Broj prevezenih putnika našim brodovima, koji je u rekordnoj 2019. godini iznosio 12,5 milijuna putnika, svakako predstavlja iznimno veliki potencijal za obje tvrtke u smislu ponude za nova putovanja. Vjerujemo da će partnerstvo Jadrolinije i Croatia Airlinesa, morskih i zračnih snaga Hrvatske, vrlo skoro doprinijeti obostranim uspješnim poslovnim rezultatima.“

Predsjednik Uprave Croatia Airlinesa Jasmin Bajić istaknuo je:

„Izazovno okruženje u kojem poslujemo i sve što posljednjih mjeseci dodatno utječe na cjelokupno hrvatsko i svjetsko gospodarstvo pred sve nas postavljaju nove izazove na koje je treba spremno i strateški odgovoriti, kako bi se stvorile konkurentske prednosti u budućnosti. Zbog toga smo odlučili ujediniti snage s Jadrolinijom, vodećim putničkim brodarom u Republici Hrvatskoj, čija se morska flota izvrsno nadopunjuje s našom zračnom.“

Trajekt Ugljan za otok Ugljan
Zadar, 03.07.2020. - Dana 03.07.2020. godine iz trajektne luke Gaženica prema Preku prvi put zaplovio je trajekt Ugljan. Jedan je to od tri nova broda u floti Jadrolinije koji će zaploviti ove godine.  Duljina broda je 102.20m, širina 18m, a visina 3.9m te može prevesti 650 putnika i 114 vozila. Brod je temeljito obnovljen i spreman za plovidbu, a njegov će kapacitet te njegove maritimne sposobnosti u potpunosti zadovoljiti rastuće potrebe stanovnika otoka Ugljana i njihovih gostiju. U prigodi prve plovidbe trajekta Ugljan, predsjednik Uprave Jadrolinije David Sopta kazao je: „Posebno sam ponosan i sretan što smo danas ovdje i što imamo priliku zaploviti s novim trajektom u floti Jadrolinije. Vjerujemo i nadamo se kako će trajekt Ugljan ispuniti ciljeve koji su pred njim,
a to je prije svega omogućiti bržu i sigurniju plovidbu te  povezanost s kopnom kakvu otočani trebaju i zaslužuju.“

Razvoj i obnova flote glavni su cilj nacionalnog brodara pa je stoga sav profit nastao dobrim poslovanjem u protekle tri godine uložen upravo u tu svrhu. 
Unatoč epidemiji koronavirusa koja je snažno pogodila gospodarstvo, te posebno sektor prometa i turizma, Jadrolinija nastavlja i dalje ulagati u obnovu flote, a sve na zadovoljstvo otočana i putnika. 

 

Pročitajte prilog o najljepšoj primorskoj palači - palači Jadran
Rijeka, 18.5.2020. - Najljepša primorska palača, simbol pomorstva i brodarstva, sjedište Jadrolinije – sve je to slavna riječka palača Jadran. Pročitajte prilog Novog lista i saznajte sve o nastajanju zgrade koja krasi vizuru riječke luke, funkciji, arhitekturi, simbolici kipova na pročelju, ali i tome što ona znači za Jadroliniju. 

Uvođenje izvanredne teretne trajektne linije Zadar – Ancona

Rijeka, 24.4.2020. - U suradnji sa Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture i Kriznim stožerom Republike Hrvatske formiran je koridor morskim putem te je uvedena izvanredna teretna trajektna linija Zadar – Ancona. Na ovaj način Jadrolinija je gospodarski povezala Hrvatsku i Italiju.

Linija je namijenjena prvenstveno teretnim vozilima i kreće u nedjelju 26. travnja. Iz Zadra za Anconu isplovljavat će  dva puta tjedno, a liniju će održavati trajekt Marko Polo.  Prijevoz je organiziran prema svim propisanim epidemiološkim mjerama zaštite posade broda i vozača.                

Karte se mogu kupiti preko agencija Jadrolinije u Splitu i Zadru.

Vjerujemo da ćemo uvođenjem ove privremene izvanredne linije uspjeti olakšati poslovanje našim poduzetnicima.

Katamaran "Jelena" s putnicima iz Italije sigurno uplovio u zadarsku luku
Rijeka, 6.4.2020. - U nedjelju, 5. travnja, u večernjim satima u zadarsku luku Gaženica uplovio je Jadrolinijin katamaran “Jelena”. Izvanredna plovidba Jadrolinijinog katamarana osigurala je povratak u domovinu hrvatskim državljanima koji su se privremeno nalazili u Italiji.

U organizaciji Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Ministarstva vanjskih i europskih poslova, u suradnji s talijanskim vlastima te uz podršku nacionalnog brodara, putnici su iz Italije sigurno otputovali u domovinu.

Putovanje je provedeno uz najstrože mjere zaštite od sprječavanja širenja koronavirusa, a pri iskrcaju putnike su pregledali djelatnici epidemiološke službe te su im određene mjere samoizolacije. U Gaženici su pomorce i putnike dočekali predsjednik Uprave Jadrolinije David Sopta te član Uprave Vjekoslav Dorić čime su iskazali potporu i zahvalnost posadi na profesionalno obavljenom poslu u izvanrednim okolnostima.Zapovjednik katamarana "Jelena"  Nino Matić, predsjednik Uprave Jadrolinije David Sopta i član Uprave Vjekoslav Dorić
#OdgovorniuNašemZajedništvu: Jadrolinija i putnici u očuvanju zdravlja

Rijeka, 19.03.2020. - Jadrolinija, u ovoj novonastaloj izvanrednoj situaciji epidemije koronavirusa, poduzima sve mjere zaštite kako bi se očuvalo zdravlje putnika i posade. Stoga pozivamo sve naše putnike  na suradnju s ciljem sprječavanja širenja koronavirusa te ljubazno molimo za praćenje sljedećih uputa:

- putničke karte kupujete putem online prodaje ili mobilne aplikacije mJadrolinija

- izbjegavajte plaćanje gotovinom te koristite bankovne kartice

- prilikom dolaska na prodajno mjesto držite odstojanje od 2 metra od ostalih putnika

- tijekom putovanja (ukoliko je kraće od 60 minuta), molimo Vas da ostanete u svojim vozilima, a u slučaju izlaska preporučamo korištenje zaštitnih maski.

Zahvaljujemo svim našim putnicima na razumijevanju  i vjerujemo da ćemo zajedničkim snagama prevladati nastalu situaciju.

 #OdgovorniuNašemZajedništvu – Vaša Jadrolinija

Jadrolinija sudjelovala u Konferenciji o europskom pomorstvu
Rijeka, 10.03.2020. - U Opatiji je 10. i 11. ožujka održana Konferencija o pomorstvu i neformalni sastanak ministara prometa država članica Europske unije, a sve u sklopu aktivnosti predsjedanja Republike Hrvatske Vijećem Europske unije.
Prvom danu Konferencije prisustvovali su, uz europske ministre nadležne za poslove pomorstva i brodarstva, predstavnici europskih brodara, pomorskih zanimanja, brodogradilišta i drugih grana svjetske i europske pomorske industrije. Konferencija je otvorila brojne, aktualne teme u pomorstvu o kojima se govorilo na nekoliko panel rasprava, uz izlaganja vodećih stručnjaka u pomorstvu. U panelu je sudjelovao i predsjednik Uprave Jadrolinije, David Sopta. Istaknuti su benefiti digitalizacije poslovnih procesa – od povećavanja konkurentnosti na svjetskom tržištu, povećanja efikasnosti do smanjenja troškova. 
Konferencija je rezultirala razmjenom iskustava i ideja, vrijednima za daljnji razvoj nacionalnog brodara.

Jadrolinija u suradnji s Barskom plovidbom i ove godine povezuje obalu Crne Gore i Italije

Rijeka, 28.02.2020. - Danas je u Rijeci u sjedištu nacionalnog putničkog brodara potpisan ugovor između Jadrolinije i Barske plovidbe, a s kojim se definira povezivanje luke Bari u Italiji s lukom Bar u Crnoj Gori. Ugovor je potpisan od strane izvršnog direktora Barske plovidbe Tihomira Mirkovića i predsjednika Uprave Jadrolinije Davida Sopte.

Linija Bari – Bar svim će putnicima biti dostupna od 19.5. do kraja mjeseca studenog 2020. godine. Liniju će održavati Jadrolinijin brod „Dubrovnik“ na relaciji Bari – Bar. 

Barska plovidba će za Jadroliniju obavljati poslove agenture, prodaje usluga i promocije međunarodnih linija."

Tihomir Mirkovic i David Sopta
Katamaran „Jelena“ domaćin bilateralnog sastanka Hrvatske i Kine
Dubrovnik, 11.4. - Jadrolinija se uključila u organizaciju posjeta kineskog premijera Lija Keqianga Hrvatskoj, a u službeni protokol bila su uključena dva katamarana, “Jelena” i “Vida”. Tom je prilikom katamaran „Jelena“ isplovio na relaciji Dubrovnik – Pelješac, a tijekom plovidbe na katamaranu održan je bilateralni sastanak dvaju premijera.  Za to vrijeme katamaran “Vida” i njegova posada bi­li su zaduženi za “paralelni” protokol: supruga kineskog premijera , Cheng Hong, obišla je u četvrtak grad Korčulu, gdje je “Vida” sti­gla iz Dubrovnika.
965654
Održan radni sastanak s predstavnicima Ministarstva mora, prometa i infrastrukture

Rijeka, 18.12.2018. - Danas je u Jadroliniji održan radni sastanak Uprave s predstavnicima Ministarstva mora, prometa i infrastrukture na čelu s ministrom Olegom Butkovićem na kojem se razgovaralo o protekloj sezoni i budućim poslovnim projektima. 

Doric_Butkovic_Sopta_Frkovic


Potpisan Nacionalni kolektivni ugovor za hrvatske pomorce na brodovima u međunarodnoj plovidbi

Zagreb, 10.12.2018. - Nakon sjednice Skupštine Udruge Mare Nostrum, na kojoj je verificiran konačni tekst Nacionalnog kolektivnog ugovora za hrvatske pomorce na brodovima u međunarodnoj plovidbi (2019. – 2020.), g. David Sopta, predsjednik Skupštine HUB Mare Nostrum i g. Neven Melvan, glavni tajnik Sindikat pomoraca Hrvatske potpisali su Nacionalni kolektivni ugovor za hrvatske pomorce na brodovima u međunarodnoj plovidbi (2019. – 2020.), koji će se primjenjivati od 1. siječnja 2019.

melvan-sopta
Jadrolinija predstavila novi katamaran „Jelena”

Rijeka, 23.10.2018. – Najnoviji brod u floti Jadrolinije, katamaran „Jelena” svečano je predstavljen i blagoslovljen u riječkoj luci. Katamaran „Jelena“ je novogradnja izgrađena u renomiranom svjetskom brodogradilištu Damen u Singapuru. „Jelena“ je brzi aluminijski putnički katamaran, kapaciteta 403 putnika sa 8 članova posade. Riječ je o 51. brodu u bijeloj floti Jadrolinije. Namijenjen je prijevozu putnika na lokalnim brzobrodskim linijama. Katamaran je u potpunosti prilagođen pristupu osoba s invaliditetom, opremljen je sa caffe barom i modernim salonom za putnike na dvije razine. Kuma broda je Zita Pleša, umirovljenica Jadrolinije sa 40 godina radnog staža u Društvu.

Milenijska fotografija broda Tijat
Skradin, 14.10.2018. - Iz šibenske luke je prema Skradinu nakon 50 godina isplovio Jadrolinijin brod Tijat. Brod je isplovio iz Šibenika kao nekadašnja linija za Skradin, gdje ga je poznati fotograf Šime Strikoman ovjekovječio na Milenijskoj fotografiji. Skradin je izabran kao mjesto snimanja kako bi se prisjetilo na uspomene na brodsku liniju koja je nekada povezivala Šibenik sa Skradinom, preko Zatona i Rasline.
Jadrolinija na Rijeka Nautic Show

Rijeka, 30.10.2018. – Jadrolinija je sudjelovala na sajmu nautike „Rijeka Nautic Show” gdje su brojni posjetitelji imali priliku pogledati više od 50 izlagača sajma te brojne prateće aktivnosti.  

Jadrolinija uz vatrene!
Rijeka, 7.7.2018.  - Podrška hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji stigla je i s brodova Jadrolinije!
DSC05420
Potpisan „Sporazum o povećanju plaća u Jadroliniji“ između predstavnika sindikata i Uprave Društva
Rijeka, 4.4.2018. - Danas je u riječkoj luci na katamaranu „Dubravka“ potpisan „Sporazum o povećanju plaća u Jadroliniji“ između predstavnika sindikalnih partnera i Uprave Društva. Potpisivanju su prisustvovali predsjednik Uprave Jadrolinije David Sopta, glavni tajnik Sindikata pomoraca Hrvatske Neven Melvan i predsjednik Nezavisnog sindikata pomoraca Hrvatske Petar Grubišić.

Sporazum definira načela pregovaranja i pristupanja Nacionalnom kolektivnom ugovoru za hrvatske pomorce u nacionalnoj obalnoj linijskoj plovidbi, a Uprava Jadrolinije se obvezuje povećati vrijednost boda za sve zaposlene u visini od 5%.

Također, definiran je novi način obračuna plaće za pomorce Jadrolinije koji će se testirati kroz naredna tri mjeseca. Sporazum definira da se u pregovorima za Novi nacionalni kolektivni ugovor neće dodatno financijski opterećivati Jadroliniju u odnosu na iznos plaće pomoraca, a predstavnici sindikata i Uprave Društva potpisivanje novog Nacionalnog kolektivnog ugovora najavljuju u ovoj godini.

„Htio bih se zahvaliti i čestitati kolegama iz sindikata na dobro odrađenim pregovorima i na korektnoj suradnji. Upravo je Sporazum rezultat njihove inicijative i razumijevanja kako je postojeći obračun plaća zastario i kako se on mora mijenjati na dobrobit naših pomoraca. Ovo je i dokaz tvrdnji da su Jadroliniji njezini zaposlenici odnosno pomorci na prvom mjestu. Naši su pomorci naša najveća prednost, a njihovo znanje i iskustvo jedan je od temeljnih resursa Društva“, ovom je prigodom izjavio David Sopta, predsjednik Uprave Jadrolinije.

melvan_sopta_grubisic

Obnovljen dječji kutak na brodu Dubrovnik
Rijeka, 21.3. - U sklopu redovitog godišnjeg remonta broda „Dubrovnik“ obnovljen je dječji kutak. Brod „Dubrovnik“ održava međunarodnu liniju s Italijom na relaciji Dubrovnik – Bari, a ove godine s plovidbom kreće 28. ožujka iz Dubrovnika.

Posebno se ističe uređenje dječjeg kutka na brodu, a sve u sklopu projektu „Jadrolinija – prijatelj djece“. Male putnike sigurno će veseliti kutak koji je opremljen najnovijim didaktičkim predmetima. „Jadrolinija – prijatelj djece“ projekt je namijenjen najmlađim putnicima, kako bi im putovanje prošlo brže i zabavnije. Do sada je Jadrolinija s dječjim kutcima opremila ukupno osam brodova te dvije agencije, a s opremanjem se nastavlja i dalje.

IMG_0997

Jadrolinija dočekala rekordnog 12-milijuntog putnika
Split, 18.12. - Danas je u Gradskoj luci Split organiziran prigodan doček 12-milijuntog putnika Jadrolinije u 2017. godini. Time je postavljen dosad nezabilježeni prometni rekord u jednoj godini u 70 godina dugoj povijesti Jadrolinije. Rekord je bio još i važniji, jer je razloga za slavlje imala i Lučka uprava Split, koja je po prvi puta ostvarila promet od pet milijuna putnika, a sretna putnica bila je gospođa Vesna Kurtić, koja već desetak godina živi na Braču. Jubilarni putnik Jadrolinije je Alfred Dominis, student iz Postire, koji je u splitsku luku stigao u liniji Supetar – Split na brodu „Marjan“ po zapovjedništvom kap. Žarka Kursara.

Ovom prilikom od strane predsjednika Uprave Jadrolinije Davida Sopte uručena mu je prigodna nagrada, putovanja na Jadrolinijinoj međunarodnoj liniji po izboru za dvije osobe i automobil. „Osim ponekog kratkog prekida zbog loših vremenskih prilika tijekom svih ovih godina nisam imao problema kod putovanja brodovima Jadrolinije, zadovoljan sam i brojem linija kad je Brač u pitanju“, kazao je Dominis. Predsjednik Uprave Jadrolinije David Sopta naglasio je kako je promet vozila i putnika ove godine rastao po prosječnoj stopi od 7 posto, što je izuzetno ostvarenje, koje je na kraju rezultiralo i okruglom brojkom od 12 milijuna putnika u jednoj godini. 

jadrolinija_putnici24
jadrolinija_putnici36

SVEČANO OBILJEŽENO 70 GODINA POSTOJANJA JADROLINIJE
Rijeka, 5.12.2017. - Bivši i sadašnji zaposlenici, partneri te brojni gosti i uzvanici među kojima i ministar mora, prometa i infrastrukture i izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske g. Oleg Butković, ministar turizma g. Gari Cappelli, zamjenica župana primorsko – goranskog gđa Marina Medarić, riječki gradonačelnik g. Vojko Obersnel, saborski zastupnici, gradonačelnici, pomoćnici ministara i državni tajnici okupili su se večeras u Rijeci na brodu „Marko Polo“ na proslavi 70. godišnjice osnutka Jadrolinije, najvećeg hrvatskog putničkog brodara. 

Od samog svog osnutka 1947. godine Jadrolinija ima nezamjenjivu ulogu u životu stanovnika brojnih hrvatskih otoka kao i primorskih gradova na što se u svom pozdravnom govoru osvrnuo i predsjednik Uprave David Sopta.

Naš osnovni alat su plovila. Ali naš posao su ljudi. Naši katamarani, trajekti i putnički brodovi već sedamdeset godina dovoze na i s otoka ljude. Majkama i očevima djece koja su otišla s otoka zbog obrazovanja i posla, brodovi Jadrolinije u daljini radostan su znak povratka najmilijih u njihovo naručje. Brodovi Jadrolinije svakodnevno otočane dovoze na posao na kopno, omogućavaju im pristup obrazovanju, liječničkoj skrbi i drugim sadržajima. Jadrolinijini brodovi su naša morska magistrala, brza cesta i autocesta na kojima turisti, naši gosti iz cijelog svijeta dolaze vidjeti Hrvatsku i prirodna i kulturna bogatstva. Naša je misija danas, kao i prije sedamdeset godina, povezivanje hrvatske obale i naših predivnih tisuću otoka. Sve zajedno, riječ je o infrastrukturi koja nas povezuje, onome što Hrvatsku čini društvom i državom“, kazao je Sopta te istaknuo kako je s 11,8 milijuna putnika i oko 2,9 milijuna prevezenih vozila Jadrolinija u prvih 11 mjeseci ove godine ostvarila sedam posto bolje rezultate u odnosu na godinu ranije.

O Jadroliniji kao lideru hrvatskog pomorstva i brodarstva te važnosti tvrtke i njene djelatnosti za Republiku Hrvatsku govorio je i ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Oleg Butković: „Imamo veliko povjerenje u Upravu i Nadzorni odbor Jadrolinije, od kojih očekujemo kako će ispuniti poslovne ciljeve, među kojima je i zadržavanje uloge lidera u pomorskom prometu na Jadranu. Najavljena ulaganja u obnovu flote i modernizaciju poslovanja dobar su korak prema ispunjenju tih ciljeva“. Ministar Butković zaželio je pomorcima Jadrolinije puno sreće i uspjeha u budućem radu i zahvalio im na neumornom i predanom radu u povezivanju hrvatske obale i otoka. 
_DSC5814uzvanici

oleg_butkovic
   
   
       
       
       
lijevi kantun footer
Ovo je službena stranica Jadrolinije. Jadrolinija jamči za točnost podataka samo na svojoj stranici. Red plovidbe podložan je promjenama.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku. Više informacija o kolačićima možete pročitati ovdje. Za nastavak korištenja web stranice JADROLINIJA.HR kliknite na gumb „Slažem se“.

Slažem se