Jadrolinija
Online Booking

Pretraži red plovidbe i kupi kartu online!

Online kartu nije moguće kupiti na datum putovanja za brzobrodske linije.
Info Centar


Jadrolinija u suradnji s Barskom plovidbom počinje povezivati obalu Crne Gore s Italijom

Rijeka, 21.4.2017. - Ostvarena je suradnja najstarijih putničkih brodara na Jadranu, Jadrolinije i Barske plovidbe. Ugovorom o suradnji, potpisanim na razdoblje od godine dana, definiran je zajednički projekt povezivanja luke Bari u Italiji s lukom Bar u Crnoj Gori. Liniju će održavati Jadrolinijin brod „Dubrovnik“ koji nastavlja i s održavanjem već postojeće linije Dubrovnik – Bari, a koja će se produžiti do kraja mjeseca studenog.

Linija Bar – Bari svim će putnicima biti dostupna od 18. svibnja do kraja mjeseca studenog 2017. godine s mogućnošću produženja, a ovisno o potražnji na tržištu. U razdoblju sezone brod „Dubrovnik“ uplovljavat će u luku Bar dva puta tjedno, a u vansezonskom razdoblju jedanput tjedno. Barska plovidba će za Jadroliniju obavljati poslove agenture, prodaje usluga i promocije međunarodnih linija.

Ova suradnja predstavlja spoj iskustva i tradicije koju posjeduju oba brodara, a udruživanjem su iskorištene sve postojeće komparativne prednosti u odnosu na ostale europske brodare. Jadrolinija i Barska plovidba nastavljaju razmatrati i druge oblike zajedničkih povezivanja destinacija od obostranog interesa.

Detaljne informacije vezane za red plovidbe i cijene karata bit će objavljene uskoro.

Jadrolinija dočekala jubilarnog 11-milijuntog putnika
Rijeka, 2.12.2016. - U

 luci Rijeka danas je prilikom pristajanja katamarana „Adriana“ na liniji Novalja – Rab - Rijeka pod zapovjedništvom Zorana Stipčića Jadrolinija simbolično obilježila 11-milijuntog u 2016. godini.

Čast da bude jubilarni 11 milijunti putnik pripala je gospođi Elizabeti Škunci iz Novalje kojoj je ovom prilikom predsjednik Uprave Jadrolinije Alan Klanac uručio prigodnu nagradu: polazno-povratne karte za dvije osobe i automobil te smještaj s doručkom i večerom na međunarodnoj liniji Jadrolinije po izboru (Zadar – Ancona, Split – Ancona ili Dubrovnik – Bari).

Ovo predstavlja povijesni uspjeh i dokazuje rekordu godinu za Jadroliniju jer je po prvi puta prijeđen broj od 11 milijuna putnika u jednoj kalendarskoj godini. Prošle godine 10-milijunti putnik obilježen je krajem mjeseca listopada, a do kraja 2015. godine Jadrolinija je prevezla ukupno 10,8 milijuna putnika i 2,6 milijuna vozila. 

_DSC4403

Milenijska fotografija "Koraljna ogrlica"

Zlarin, 31.7. - Nakon što je prošle godine krajem listopada povodom 60.-og rođendana broda Tijat snimljena Milenijska fotografija "Tijat u srcu" jučer je u Zlarinu snimljena Milenijska fotografija "Koraljna ogrlica" u sjećanje na preminulog Vladimira Bunetu, predsjednika TZ Zlarin koji dao veliki obol u organizaciji snimanja prve Milenijske fotografije na kojoj je sudjelovao brod Tijat.

Organizatori snimanja Fb grupa "Tijat u srcu" i Šime Strikoman ne kriju zadovoljstvo što je suradnja nastavljena te najavljuju nove projekte u kojima će sudjelovati Jadrolinijin brod Tijat.

- Ovom Milenijskom fotografijom "Koraljna ogrlica" potvrđena je suradnja gospodina Šime Strikomana i Fb grupe "Tijat u srcu", čime je prepoznata ljubav prema samom brodu Tijat i prema otocima kojima Tijat plovi. Želja nam je da suradnju nastavimo i da se snime Milenijske fotografije gdje god Tijat plovi, a to znači Prvić Luka, Prvić Šepurine, uključujući Kaprije i Žirije – rekao nam je Robert Udiljak iz FB grupe "Tijat u srcu" te izrazio želju za snimanjem Milenijske fotografije u Rijeci povodom 70 godina Jadrolinije na kojoj bi sudjelovao brod Tijat kao jedan od najstarijih brodova Jadrolinije.

- Nadamo se da ćemo uspjeti realizirati ideju da snimimo Milenijske fotografije u svim mjestima gdje naš Tijat plovi i gdje je plovio – rekao je Šime Strikoman, autor Milenijskih fotografija. 
- Ovu fotografiju posvećujemo nedavno preminulom Vladimiru Dadi Buneti, koji se zdušno angažirao prilikom organizacije snimanja Milenijske fotografije povodom 60. rođendana Tijat. Također, koristim priliku da se posebno zahvalim Jadroliniji što nam je omogućila da i ovaj puta Tijat "pozira" – rekao je na kraju Šime Strikoman. (www.infovodice.com)

zlarin_i_tijat

MODERAN KATAMARAN „VIDA“ SVEČANO UVEDEN U FLOTU JADROLINIJE
Rijeka, 10.6.2016.Novonabavljeni katamaran „Vida“, trenutno 50. brod u floti Jadrolinije, vrijednosti preko 35 milijuna kuna, danas je u Rijeci svečano priključen floti Jadrolinije. Događaju u riječkoj luci prisustvovali su zamjenik ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Miro Škrgatić, pomoćnik ministra Goran Šarin, gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, župan Zlatko Komadina, predsjednik Uprave Jadrolinije Alan Klanac, predstavnici lokalne uprave i samouprave te mnogobrojni partneri i poslovni suradnici najvećeg hrvatskog putničkog brodara.

Katamaran „Vida“ izgrađen je u najmodernijoj karbon-sendvič konstrukciji 2011. godine u brodogradilištu Brødrene u Norveškoj, a nabavljen je od norveškog brodara Fjord1 AS. Kapacitet katamarana je 304 putnika i visokog je standarda uređenja. Dužina katamarana je 38,50 i širina 10,20 metara te maksimalne brzine 33 čvora. Katamaran je prilagođen osobama s invaliditetom, a u sklopu projekta „Jadrolinija – prijatelj djece“, oformljen je kutak za najmlađe putnike. Da Jadrolinija „misli zeleno“ potvrđeno je time što je „Vida“ prvi katamaran u floti s mogućnošću prijevoza bicikla. Naime, bicikle je dosad bilo moguće prevesti na svim trajektnim linijama, ali ne i katamaranskim. Još je jedna novost predstavljena u sklopu novonabavljenog katamarana, a riječ je o uvođenju oglašavanja na površinama brodova. Ovakva praksa već postoji kod ostalih europskih brodara, a primjer „Vide“ predstavlja iskorak kojim će Jadrolinija iskoristiti dodatni potencijal koji flota pruža.

Ovo ljeto katamaran „Vida“ prevozit će putnike Jadrolinije na brzobrodskoj liniji Split – Hvar – Korčula, a prilikom uvođenja u flotu predsjednik Uprave Jadrolinije Alan Klanac je izjavio: „Strateški razvoj Jadrolinije uvjetovan je modernizacijom flote te je ovo jasan nastavak ulaganja koje pridonosi stvaranju snažnije Jadrolinije. To znači konkurentnost u natječajima pred nama, efikasnije povezivanje na postojećim katamaranskim linijama, a našim putnicima udobnije putovanje i viša razina usluge. Nadam se da će upravo oni najviše uživati u novom katamaranu, a mi nastavljamo s dobrim vjetrom u leđa u srce sezone pred nama.“

otkrivanje_iemena
ri_luka

Jadrolinija prevezla više od 10 milijuna putnika, unaprijedila i racionalizirala poslovanje

Rijeka, 19.5.2016. - Poslovanje Jadrolinije u 2015. godini obilježili su pozitivni komercijalni i financijski pokazatelji te značajno unapređenje kvalitete usluge prema putnicima. U prošloj godini prevezeno je gotovo 10,9 milijuna putnika i 2,7 milijuna vozila, što predstavlja rast od 8,8% u kategoriji putnika i 6,3% u kategoriji vozila u odnosu na 2014. godinu.  Tako je Jadrolinija po prvi puta u povijesti prešla brojku od 10 milijuna putnika na svojim brodovima u jednoj kalendarskoj godini.

Stabilnu financijsku situaciju potvrđuje rast neto dobiti od 29,3%, koja u 2015. godini iznosi 8,3 milijuna kuna. Operativna dobit u 2015. godini bilježi izniman rast od čak 272% i iznosi 64,3 milijuna kuna. Razina ukupnih prihoda porasla je za 0,7%, dok su rashodi porasli za 0,4%. Takvi učinci rezultat su racionalizacije i modernizacije flote i poslovanja te optimizacije reda plovidbe, što podrazumijeva uvođenje dodatnih putovanja u periodima najveće potražnje kao i pojačanih komercijalnih aktivnosti Jadrolinije. Izdaci za plaće i materijalna prava zaposlenika porasli su istovremeno za 2,5%.

Najznačajniji je svakako početak projekta e-Jadrolinija, koji je dominantno obilježio proteklu godinu. E-Jadrolinijom omogućena je internet prodaja karata i otvaranje prepaid računa, odnosno mogućnost direktnog ukrcaja na brodove s Jadrolinija2Go karticom bez zaustavljanja na prodajnim mjestima. Svojevrsni „pomorski ENC“ Jadrolinije predstavlja iskorak u korištenju naprednih tehnologija u poslovanju i značajno unaprjeđenje usluga za putnike. Tržište pokazuje pozitivne reakcije na uvedene novine te je tako dosad izdano oko 4 000 Jadrolinija2Go kartica, a kako je i sistem „radničkih“ pokaznih karata za otočane prebačen na Jadrolinija2Go kartice sve je veći broj stalnih korisnika. Što se online prodaje tiče, preko interneta je u prošloj godini prodano oko 160 000 karata, od čega se 42% odnosi na kupnju iz inozemstva. Najviše kupaca dolazi iz Velike Britanije, na drugom mjestu je Hrvatska, a slijede SAD, Francuska, Italija i Njemačka. Novost za putnike ove sezone je ukidanje ograničenja za online kupnju karta za trajekt najkasnije 24 sata prije polaska te je od sada moguće kupiti kartu na sam dan polaska.

Razvoj flote kao imperativ budućeg razvoja poslovanja Jadrolinije podrazumijeva nastavak modernizacije u vidu nabavke i gradnje novih brodova, ali i zadržavanja tehničke pripremljenosti postojeće flote. U 2015. godini nabavljeno je brzo plovilo „Dora“ vrijednosti 3,5 milijuna kuna i kapaciteta 350 osoba. Ukupne investicije u flotu u 2015. godini iznosile su 10,8 milijuna kuna, a od značajnijih stavki osim nabavke „Dore“ obuhvaćaju rekonstrukciju kabina za posade na brodovima „Sv. Krševan“ i „Supetar“ te ulaganja u IT sustav na brodovima i ugostiteljstvo. U prošloj godini izrađen je i idejni projekt broda „Nova Postira“ te idejni projekt za gradnju RO-PAX broda, čija je namjena prijevoz putnika i vozila između kopna i udaljenih otoka u splitskom području.

Svakako najznačajniji događaj na području obnove flote je nabavka katamarana „Vida“ čije se uvođenje u liniju očekuje početkom mjeseca lipnja na relaciji Split – Hvar – Korčula. Riječ je o katamaranu izgrađenom u najmodernijoj karbon-sendvič konstrukciji, 2011. godine u Norveškoj. Kapacitet katamarana je 295 osoba i visokog je standarda uređenja.

„Ciljevi našeg poslovanja u ovoj godini su nastavak modernizacije flote, daljnji rast prometa i razvoj projekta E-Jadrolinija, kvalitetna priprema strategije za koncesijske natječaje najavljene za kraj ove godine te unaprjeđenje svih poslovnih procesa s naglaskom na efikasnost i racionalizaciju. Poslovanje Jadrolinije i dalje se vodi glavnim ciljem osiguranja povezanosti hrvatskih otoka i obale na korist otočnog stanovništva, gospodarstva i turizma Hrvatske. Sve što smo napravili u prošloj godini i na čemu radimo i dalje za otočane znači bolje, sigurnije i udobnije putovanje do kopna i njihovih domova, a za sve putnike Jadrolinije konstantno unaprjeđenje kvalitete usluge i proširenje ponude. Odlični rezultati koje pritom ostvarujemo pokazuju da smo na dobrom putu“, rekao je povodom objave revidiranog izvještaja poslovanja za 2015. godinu Alan Klanac, predsjednik Uprave Jadrolinije.

Jadrolinija opremila kutak za djecu u čekaonici agencije Split

Split, 23.2.2016. - U Jadrolinijinoj agenciji za prodaju karata u Splitu postavljen je kutak za djecu. Inicijativa Udruge Senzori naišla je na pozitivne reakcije u Jadroliniji koja je ponosna što će jedna od najvećih agencija dočekati početak nove turističke sezone s novitetom za svoje male putnike. Ovo je prvi u nizu dječjih kutaka u sklopu projekta „Jadrolinija – prijatelj djece“ kojim će se djeci i roditeljima nastojati prikratiti vrijeme čekanja na brod ali i uljepšati trenutke plovidbe na neke od udaljenijih destinacija.

kutak_1

JADROLINIJA DOČEKALA POVIJESNOG 10-MILIJUNTOG PUTNIKA
Rijeka, 30.10. - Jadrolinija je danas u luci Valbiska na otoku Krku prilikom pristajanja broda „Brač“ na liniji Merag – Valbiska simbolično obilježila 10-milijuntog u 2015. godini. Ovo predstavlja povijesni uspjeh za Društvo jer je po prvi puta prijeđena brojka od 10 milijuna putnika u jednoj kalendarskoj godini. Povratnim putovanjem i smještajem na međunarodnoj liniji po izboru za dvije osobe nagrađen je 10-milijunti putnik Marko Letić s Lošinja koji je ovom prigodom izjavio: „Vozač sam hitne pomoći i svakodnevno se vozim Jadrolinijinim brodovima, i po danu i ponoći, i po svakakvim vremenskim uvjetima. Tu su ljudi koji rade svoj posao, kapetani su dobri, posada je dobra i uvijek su tu da nam pomognu. Ovaj put sreća je bila na mojoj strani.“

10mln_putnik_jadrolinija
'Modri kavez' prikazan u garaži Marka Pola
Split, 24.10.U subotu, 24.10. u garaži Jadrolinijinog broda „Marko Polo“ održana je premijera prvog hrvatskog dokumentarnog filma o pomorcima „Modri kavez“, redateljice Brune Bajić. Osvrt novinarke Slobodne Dalmacije pročitajte ovdje.
modri_kavez
Jadrolinijina časnica Tihana Bralić dobitnica nagrade „Čovjek ključ uspjeha u turizmu – djelatnik godine“

Poreč, 14.10. - U sklopu tradicionalne turističke manifestacije Dani hrvatskog turizma dodijeljene su turističke nagrade najboljim destinacijama, subjektima i pojedincima. Na manifestaciji je sudjelovalo više od tisuću sudionika iz hrvatskog turističkog sektora.

Jadrolinijina djelatnica Tihana Bralić, časnica plovidbene straže I nagrađena je u sklopu dodjele nagrada „ČOVJEK KLJUČ USPJEHA U TURIZMU – DJELATNIK GODINE“ u kategoriji „Djelatnik u pomorskom prijevozu“.

Podijeljeno je ukupno 28 nagrada u sedam kategorija, a nagrade su uručili ministar turizma Darko Lorencin, potpredsjednica Vlade Milanka Opačić, potpredsjednik Vlade Branko Grčić, ministar zdravlja Siniša Varga, ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić, ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras, ministar financija Boris Lalovac, ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak Taritaš, direktor Hrvatske turističke zajednice Ratomir Ivičić, potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore Josip Zaher te istarski župan Valter Flego.

Popis svih nagrađenih dostupan je ovdje.

Iskrene čestitke našoj djelatnici Tihani kao i svim nagrađenima!

dani_turizma
Jadrolinija na Rijeka Nautic Showu
Rijeka, 25.9. - Jadrolinija je sudionik Rijeka Nautic Showa, sajma nautike koji će se održati u Rijeci na prostoru Gata Karoline Riječke od 25. do 27. rujna 2015. godine. Svoja plovila, proizvode, usluge i različitu opremu za brodove i njihove vlasnike predstavit će 70-ak izlagača.

Službeno otvorenje sajma održat će se u petak, 25.9. u 11:00 sati uz brojne uzvanike i atraktivne prateće programe za posjetitelje. Radno vrijeme sajma je u petak od 11:00 do 20:00 sati, u subotu od 9:00 do 20:00 sati, a u nedjelju od 9:00 do 18:00 sati. Cijena ulaznice za posjetitelje je 10 kuna i može se kupiti na ulazu u sajam.

ri_sajam_2015
Jadrolinija sudjelovala na sajmu „Plavo-zeleno Fiumanka EXPO"

Rijeka, 15.6.2015. Jadrolinija je ove godine, kao tradicionalni sponzor regate Fiumanka, sudjelovala na sajmu "Plavo-zeleni Fiumanka EXPO". Sajam se održavao u Rijeci, na lokaciji Molo longo, 12. i 13. lipnja. S obzirom da je ideja Sajma povezivanje Fiumanke s projektima i inicijativama iz područja održivog razvoja, obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti, Jadrolinija je predstavila svoje plavo-zeleno poslovanje sljedećim činjenicama:

  • Jadrolinija danas za svoje brodove koristi najčišće gorivo, eurodizel s manje od 0,01% sumpora, čime zadovoljava u svijetu najstrože ekološke standarde;

Jadrolinija godišnje zbrine:

  • preko 800 tona različitih vrsta ulja i maziva
  • preko 4 tone filtera za ulje na brodovima
  • ·oko 10 tona zauljenih voda iz radionica
  • preko 4 tone različitih materijala, sredstava i tkanina za brisanje i upijanje
  • 8 tona papira i kartona
  • skoro 2 tone električne i elektroničke opreme koja sadrži opasne komponente
  • Jadrolinija posluje sukladno razrađenom Planu gospodarenja otpadom sukladno normama i zakonima Europske unije
fiumanka_2015
   
   
       
       
       
 Kontakt
JADROLINIJA
Riva 16, 51 000 Rijeka, Hrvatska
Telefon:
Centrala +385 51 666 111
Prodajna mjesta/agencije
Fax: +385 51 213 116
e-mail
Ostale informacije
 
RED PLOVIDBE - GOVORNI AUTOMAT
tel: 060 321 321

Cijena: 1,74 kn/min (fiksni), 2,96 kn (mobilni)
PDV uključen
HT d.d., Roberta Frangeša Mihanovića 9, Zagreb
0800 1234 (info broj za usluge s posebnom tarifom)
Pratite najnovije vijesti putem RSS feeda

lijevi kantun footer
Ovo je službena stranica Jadrolinije. Jadrolinija jamči za točnost podataka samo na svojoj stranici. Red plovidbe podložan je promjenama.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku. Više informacija o kolačićima možete pročitati ovdje. Za nastavak korištenja web stranice JADROLINIJA.HR kliknite na gumb „Slažem se“.

Slažem se