Jadrolinija
Online Booking

Pretraži red plovidbe i kupi kartu online!

Online kartu nije moguće kupiti na datum putovanja za brzobrodske linije.
Info Centar


Jadrolinija dočekala rekordnog 12-milijuntog putnika
Split, 18.12. - Danas je u Gradskoj luci Split organiziran prigodan doček 12-milijuntog putnika Jadrolinije u 2017. godini. Time je postavljen dosad nezabilježeni prometni rekord u jednoj godini u 70 godina dugoj povijesti Jadrolinije. Rekord je bio još i važniji, jer je razloga za slavlje imala i Lučka uprava Split, koja je po prvi puta ostvarila promet od pet milijuna putnika, a sretna putnica bila je gospođa Vesna Kurtić, koja već desetak godina živi na Braču. Jubilarni putnik Jadrolinije je Alfred Dominis, student iz Postire, koji je u splitsku luku stigao u liniji Supetar – Split na brodu „Marjan“ po zapovjedništvom kap. Žarka Kursara.

Ovom prilikom od strane predsjednika Uprave Jadrolinije Davida Sopte uručena mu je prigodna nagrada, putovanja na Jadrolinijinoj međunarodnoj liniji po izboru za dvije osobe i automobil. „Osim ponekog kratkog prekida zbog loših vremenskih prilika tijekom svih ovih godina nisam imao problema kod putovanja brodovima Jadrolinije, zadovoljan sam i brojem linija kad je Brač u pitanju“, kazao je Dominis. Predsjednik Uprave Jadrolinije David Sopta naglasio je kako je promet vozila i putnika ove godine rastao po prosječnoj stopi od 7 posto, što je izuzetno ostvarenje, koje je na kraju rezultiralo i okruglom brojkom od 12 milijuna putnika u jednoj godini. 

jadrolinija_putnici24
jadrolinija_putnici36

SVEČANO OBILJEŽENO 70 GODINA POSTOJANJA JADROLINIJE
Rijeka, 5.12.2017. - Bivši i sadašnji zaposlenici, partneri te brojni gosti i uzvanici među kojima i ministar mora, prometa i infrastrukture i izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske g. Oleg Butković, ministar turizma g. Gari Cappelli, zamjenica župana primorsko – goranskog gđa Marina Medarić, riječki gradonačelnik g. Vojko Obersnel, saborski zastupnici, gradonačelnici, pomoćnici ministara i državni tajnici okupili su se večeras u Rijeci na brodu „Marko Polo“ na proslavi 70. godišnjice osnutka Jadrolinije, najvećeg hrvatskog putničkog brodara. 

Od samog svog osnutka 1947. godine Jadrolinija ima nezamjenjivu ulogu u životu stanovnika brojnih hrvatskih otoka kao i primorskih gradova na što se u svom pozdravnom govoru osvrnuo i predsjednik Uprave David Sopta.

Naš osnovni alat su plovila. Ali naš posao su ljudi. Naši katamarani, trajekti i putnički brodovi već sedamdeset godina dovoze na i s otoka ljude. Majkama i očevima djece koja su otišla s otoka zbog obrazovanja i posla, brodovi Jadrolinije u daljini radostan su znak povratka najmilijih u njihovo naručje. Brodovi Jadrolinije svakodnevno otočane dovoze na posao na kopno, omogućavaju im pristup obrazovanju, liječničkoj skrbi i drugim sadržajima. Jadrolinijini brodovi su naša morska magistrala, brza cesta i autocesta na kojima turisti, naši gosti iz cijelog svijeta dolaze vidjeti Hrvatsku i prirodna i kulturna bogatstva. Naša je misija danas, kao i prije sedamdeset godina, povezivanje hrvatske obale i naših predivnih tisuću otoka. Sve zajedno, riječ je o infrastrukturi koja nas povezuje, onome što Hrvatsku čini društvom i državom“, kazao je Sopta te istaknuo kako je s 11,8 milijuna putnika i oko 2,9 milijuna prevezenih vozila Jadrolinija u prvih 11 mjeseci ove godine ostvarila sedam posto bolje rezultate u odnosu na godinu ranije.

O Jadroliniji kao lideru hrvatskog pomorstva i brodarstva te važnosti tvrtke i njene djelatnosti za Republiku Hrvatsku govorio je i ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Oleg Butković: „Imamo veliko povjerenje u Upravu i Nadzorni odbor Jadrolinije, od kojih očekujemo kako će ispuniti poslovne ciljeve, među kojima je i zadržavanje uloge lidera u pomorskom prometu na Jadranu. Najavljena ulaganja u obnovu flote i modernizaciju poslovanja dobar su korak prema ispunjenju tih ciljeva“. Ministar Butković zaželio je pomorcima Jadrolinije puno sreće i uspjeha u budućem radu i zahvalio im na neumornom i predanom radu u povezivanju hrvatske obale i otoka. 
_DSC5814uzvanici

oleg_butkovic
   
   
       
       
       
 Kontakt
JADROLINIJA
Riva 16, 51 000 Rijeka, Hrvatska
Telefon:
Centrala +385 51 666 111
Prodajna mjesta/agencije
Fax: +385 51 213 116
e-mail
Ostale informacije
 
RED PLOVIDBE - GOVORNI AUTOMAT
tel: 060 321 321

Cijena: 1,74 kn/min (fiksni), 2,96 kn (mobilni)
PDV uključen
HT d.d., Roberta Frangeša Mihanovića 9, Zagreb
0800 1234 (info broj za usluge s posebnom tarifom)
Pratite najnovije vijesti putem RSS feeda

lijevi kantun footer
Ovo je službena stranica Jadrolinije. Jadrolinija jamči za točnost podataka samo na svojoj stranici. Red plovidbe podložan je promjenama.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku. Više informacija o kolačićima možete pročitati ovdje. Za nastavak korištenja web stranice JADROLINIJA.HR kliknite na gumb „Slažem se“.

Slažem se